Σάββατο, Μαΐου 31, 2014

Sky Whale: το αεροσκάφος του μέλλοντος;



Ο Ισπανός Oscar Viñals, σχεδίασε το αεροπλάνο που, όπως ισχυρίζεται, θα φέρει την πράσινη επανάσταση στα αεροπορικά ταξίδια.
Το σχέδιό του, για το «πιο πράσινο αεροσκάφος που μπορεί να φανταστεί κανείς», περιλαμβάνει φτερά που αυτοπεπισκευάζονται, μεγάλα παράθυρα, ικανότητα κατακόρυφης απογείωσης και χώρο με τρεις ορόφους, για 755 επιβάτες.
Το «AWWA Sky Whale», συνενώνει πολλές άλλες αλλόκοτες προτάσεις για μελλοντικά αεροσκάφη που έχουν ανακοινωθεί τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι μεγαλύτερο από ένα Airbus A380 και μοιάζει με διαστημόπλοιο.
Η Airbus προέβλεψε ότι θα πετάμε σε διαφανή αεροσκάφη μέχρι το 2050, ενώ επίσης έχουν προβλεφθεί αεροπλάνα χωρίς πιλότο και διαστημικές πτήσεις.
Το αεροσκάφος του Viñals χρησιμοποιεί υβριδική τεχνολογία κινητήρα και «ενεργά φτερά», μεταξύ άλλων, για να δημιουργήσει ένα αεροπλάνο που, αν τελικά κατασκευαστεί, δε θα είναι μόνο εντυπωσιακό, αλλά και ένα από τα ασφαλέστερα και πιο αποτελεσματικά αεροπλάνα.
Θα είναι πιο «πράσινο» και πιο ενεργειακά αποδοτικό και θα μπορεί να κάνει μεγαλύτερες διαδρομές χωρίς ανεφοδιασμό, χάρη σε μια διπλή άτρακτο και πολύ μικρές ηλιακές κυψέλες στα φτερά.
Το Sky Whale θα χρησιμοποιήσει υλικά από κράματα, κεραμικά ή σύνθετα με ίνες για τη μείωση της οπισθέλκουσας.
Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, τα φτερά θα σπάνε σε μικρότερα κομμάτια και θα διαχωρίζονται από την άτρακτο, συμβάλλοντας στη μείωση των ζημιών στα τμήματα των επιβατών. 

 http://santosight.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);