Τρίτη, Μαΐου 06, 2014

Η πιο καθαρή λίμνη στον κόσμο (pics)

 Η πιο καθαρή λίμνη στον κόσμο (pics)Η Crater Lake στο Όρεγκον φημίζεται για τη μεγάλη καθαρότητα των νερών της, γεγονός που την κατατάσσει στην πρώτη θέση παγκοσμίως ως την πιο καθαρή λίμνη στον κόσμο. Και όχι άδικα…
Η λίμνη τροφοδοτείται με νερό από τις μεγάλες ποσότητες χιονιού που λιώνουν από τα γύρω βουνά και -το σημαντικότερο- δεν έχει ούτε παραποτάμους να χύνονται στο εσωτερικό της αλλά ούτε και «εισόδους» ή ανοίγματα σε κάποιο σημείο, που να τη φέρνουν σε επαφή με άλλα ύδατα!

perierga.gr - Η καθαρότερη λίμνη στον κόσμο!Καταγάλανα νερά, σχεδόν διάφανα καλύπτουν ολόκληρη την επιφάνεια της λίμνης, που φτάνει τα 6 μίλια σε πλάτος, ενώ οι μαγικές αντανακλάσεις συνθέτουν ένα εντυπωσιακό φυσικό τοπίο.

perierga.gr - Η καθαρότερη λίμνη στον κόσμο!Επιπλέον, στο κέντρο της λίμνης δεσπόζει ένα μικρό νησάκι, το οποίο αποτελεί σπουδαίο βιότοπο για διάφορα πτηνά που ενδημούν στην περιοχή. Δημοφιλής ανάμεσα στους επισκέπτες για ψάρεμα, καταδύσεις και πεζοπορία στις ακτές, η Crater Lake αποτελεί έναν από τους καλύτερους προορισμούς όλες τις εποχές του χρόνου.

perierga.gr - Η καθαρότερη λίμνη στον κόσμο!«Το μπάνιο στα κατακάθαρα νερά της είναι μια μοναδική εμπειρία, ενώ μια βουτιά στο βυθό με τα μάτια ορθάνοιχτα ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο μια μοναδική… υδάτινη εμπειρία. Άλλωστε, εδώ οι μάσκες είναι… περιττές!», λέει ένας επαγγελματίας δύτης.

perierga.gr - Η καθαρότερη λίμνη στον κόσμο!
perierga.gr - Η καθαρότερη λίμνη στον κόσμο!


perierga.gr - Η καθαρότερη λίμνη στον κόσμο!Πηγή: perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);