Παρασκευή, Μαΐου 02, 2014

Χρήσιμο: Αυτές είναι οι πιο...ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ τροφές! Μπορούν να σας ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ στο λεπτό!

Όσο παράδοξο και αν σας φαίνεται, υπάρχουν ορισμένες τροφές, οι οποίες κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να μετατραπούν σε θανατηφόρες! Δείτε ποιες είναι οι 5 πιο επικίνδυνες τροφές, προκειμένου να προφυλαχθείτε...

Όστρακα
Πρόκειται για το υπ' αριθμόν ένα επικίνδυνο τρόφιμο στις λίστες των Εθνικών Οργανισμών Υγείας και Τροφίμων διεθνώς. Τα όστρακα, ειδικά τα ωμά, περιέχουν πάρα πολλά βακτήρια τα οποία μπορεί να αποδειχτούν μοιραία, μεταξύ αυτών το Norovirus που προκαλεί γαστρεντερίτιδα και το βακτήριο Vibrio το οποίο ευθύνεται για τη χολέρα και τη σηψαιμία.

Ackee
Στη Τζαμάικα που το τρώνε συχνά το ονομάζουν «το λαχανικό - εγκέφαλος». Είναι συγγενικό με το φρούτο λίτσι. Είναι πολύ γλυκό στη γεύση, ωστόσο η κατανάλωσή του πριν ωριμάσει κρύβει κινδύνους, λόγω μίας ιδιαίτερα δηλητηριώδους ουσίας που περιέχει.

Sannakji
Πιάτο της κορεατικής κουζίνας. Ουσιαστικά πρόκειται για μωρό χταπόδι το οποίο αφαιρείται από το σώμα της μητέρας του, όταν αυτή είναι ακόμη έγκυος. Ευθύνεται για ένα μεγάλο ποσοστό θανάτων στην Κορέα αλλά και τις ΗΠΑ καθώς πολλοί δεν το μασούν καλά, με αποτέλεσμα οι μικροσκοπικές αλλά ισχυρές βεντούζες του να κολλούν στο λαιμό προκαλώντας ασφυξία.

Τόνος
Εκτός από τα βακτήρια που περιέχει και καταστρέφονται με το σωστό μαγείρεμα, πρόκειται για ένα ψάρι που επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τη θαλάσσια ρύπανση.

Μανιτάρια
Μπορεί να θεωρούνται γκουρμέ, ωστόσο δεν είναι πάντα εύκολο να ξεχωρίσει κανείς τις δηλητηριώδεις ποικιλίες, η κατανάλωση των οποίων μπορεί να αποβεί μοιραία.
Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);