Σάββατο, Μαΐου 17, 2014

Ο τρομο-ιός που χτυπά το facebook

Ο τρομο-ιός που χτυπά το facebookΝέος ιός απειλεί τους χρήστες του ίντερνετ και ειδικά του facebook! Με το άνοιγμα ή το κατέβασμα βίντεο τρόμου το λογισμικό του ιού εγκαθίσταται στον υπολογιστή, ο οποίος μετατρέπεται σε υποχείριο του αποστολέα του κακόβουλου software. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε τον ιό, ο οποίος έκανε το «ντεμπούτο του» στο facebook, αλλά επεκτάθηκε και σε άλλες ιστοσελίδες - όχι μόνο κοινωνικής δικτύωσης.

Πάντως, ο ιός κυρίως διασπείρεται μέσω αναρτήσεων στο facebook με δήθεν τρομακτικά βίντεο, με τίτλους όπως: Vin Diesel Has Died While Filming a Deadly Scene From Fast and Furious 7, You Won't Believe What This Pregnant Girl Does, [SCHOCK] Schlimmster Motorrad Unfall Der Welt (Σoκ! Το χειρότερο ατύχημα με μοτοσικλέτα στο κόσμο), Girl Killed Ηerself Live On Cam Just After Dad Seen Her While Doing This On Cam.

Οταν κάποιος χρήστης πατήσει σε αυτές τις αναρτήσεις συνήθως του ζητείται πρώτα να κοινοποιήσει την ανάρτηση στον «τοίχο» του, για να ξεκλειδώσει το βίντεο (συμμετέχοντας και ο ίδιος με αυτόν τον τρόπο στη διάδοση των κακόβουλων αναρτήσεων). Στη συνέχεια εμφανίζεται μήνυμα ότι πρέπει να κατεβάσει ή να αναβαθμίσει το video player του φυλλομετρητή (browser), προκειμένου να μπορέσει να δει το βίντεο. Εάν ο χρήστης προβεί σε αυτή την ενέργεια, τότε εγκαθίσταται το κακόβουλο αρχείο στον υπολογιστή, με αποτέλεσμα ο χρήστης του ιού να ελέγχει πια τον συγκεκριμένο υπολογιστή από μακριά.

Παράλληλα, μόλις εγκατασταθεί το λογισμικό αποκτά τη δυνατότητα να εκτελεί διάφορες παράνομες ενέργειες, εν αγνοία του χρήστη, όπως απενεργοποίηση ρυθμίσεων ασφαλείας του συστήματος και πιο συγκεκριμένα το firewall, έτσι ώστε να ανοίξει κερκόπορτες (backdoors) και για άλλα «μολυσμένα» προγράμματα!
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);