Παρασκευή, Μαΐου 16, 2014

Έρχεται σούπερ χάπι για την καρδιά

Τι έδειξε έρευνα σε εθελοντές από το το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Υγείας The George στο Σίδνεϊ
Πρόκειται για ένα χάπι που θα συνδυάζει τρία φάρμακα. Πιο συγκεκριμένα, θα περιέχει ασπιρίνη καθώς και ευρέως χρησιμοποιούμενα φάρμακα που λαμβάνονται για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερίνης.

Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Υγείας The George στο Σίδνεϊ χορήγησαν το σούπερ χάπι σε 3.140 εθελοντές από την Ευρώπη, την Ινδία και την Αυστραλασία, οι οποίοι είτε έπασχαν από κάποια καρδιαγγειακή πάθηση είτε είχαν αυξημένο κίνδυνο να υποστούν έμφραγμα ή εγκεφαλικό. Δώδεκα μήνες μετά την έναρξη της αγωγής, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι εθελοντές είχαν βελτιώσει σημαντικά την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα της χοληστερίνης, ενώ παρατήρησαν ότι ήταν περισσότερο συμμορφωμένοι (σε ποσοστό 43%) στον τρόπο λήψης του πολυχαπιού συγκριτικά με την παραδοσιακή αγωγή με τα μεμονωμένα φάρμακα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η παρατήρηση για τη συμμόρφωση στην αγωγή είναι ιδιαίτερα σημαντική. Έχει διαπιστωθεί ότι οι περισσότεροι ασθενείς εγκαταλείπουν την αγωγή, που περιλαμβάνει την καθημερινή λήψη πολλών χαπιών.

«Τα δεδομένα αυτά αποτελούν σημαντικό βήμα προόδου προς την κυκλοφορία ενός χαπιού και τη διαχείριση των καρδιαγγειακών παθήσεων», δήλωσε η Ruth Webster, ερευνήτρια από το Ινστιτούτο The George.

Κάθε χρόνο τα καρδιαγγειακά νοσήματα κοστίζουν τη ζωή σε 17,3 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Πηγή: vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);