Σάββατο, Μαΐου 17, 2014

Βιβλιοθήκη-κόσμημα με 350.000 βιβλία στα ράφια της! [photos]



Η βιβλιοθήκη Real Gabinete Português de Leitura χρονολογείται από τον 19ο αιώνα και βρίσκεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Κατασκευασμένη μεταξύ 1880-1887 υπό τη...
διεύθυνση του αρχιτέκτονα Rafael da Silva e Castro, η θαυμάσια αυτή βιβλιοθήκη διαθέτει στα ράφια της την πιο πολύτιμη συλλογή βιβλίων με περισσότερους από 350.000 τόμους! Εκτός από τη μεγάλη συλλογή των σπάνιων έργων της φημίζεται επίσης για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της σε στυλ gothic-αναγεννησιακό που άκμασε κατά την εποχή των πορτογαλικών ανακαλύψεων.


Η λευκή πρόσοψη, με σκαλισμένο ασβεστόλιθο αλλά και το ψηλό και επιβλητικό κτήριο φέρνει στο νου τις εικόνες των γοτθικών καθεδρικών ναών και των μοναστηριών. Στο εσωτερικό, τα ράφια φτάνουν από τοίχο σε τοίχο και μέχρι την οροφή, δημιουργώντας ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα. Το χρυσό προσδίδει επιπλέον πολυτέλεια στο χώρο, ενώ οι σφιρήλατοι πολυέλαιοι και τα αγάλματα στους τοίχους συμπληρώνουν το σκηνικό. Το εσωτερικό προκαλεί δέος και η βιβλιοθήκη αυτή αποτελεί το ιδανικό μέρος για όσους επιθυμούν όχι μόνο να διαβάσουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους αλλά και να μεταφερθούν νοητά πίσω στο 19ο αιώνα!





perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);