Τρίτη, Μαΐου 27, 2014

Πάμφθηνο gadget κάνει την κλοπή του αυτοκινήτου… παιχνιδάκι

Πάμφθηνο gadget κάνει την κλοπή του αυτοκινήτου… παιχνιδάκι
Η νέα μάστιγα εξαφανίζει τα αμάξια της Βρετανίας στο πι και φι!
Η τεχνολογία στην υπηρεσία του κακού λοιπόν και πώς θα μπορούσε εξάλλου να γίνει διαφορετικά;

Την ώρα που οι αυτοκινητοβιομηχανίες κάνουν τα μοντέλα τους ολοένα και πιο προωθημένα τεχνολογικά, τα αφήνουν έτσι πιο ευάλωτα σε ηλεκτρονικές επιθέσεις.

Κι εδώ μπαίνει η εν λόγω συσκευή των 15 ευρώ, που σχεδιάστηκε βέβαια για να βοηθήσει τους επαγγελματίες κλειδαράδες να αποκτούν πρόσβαση στα κλειδαμπαρωμένα αυτοκίνητα που εφαρμόζουν νέες μεθόδους ασφαλείας στις κλειδαριές τους.

Κι ενώ δεν πέφτει κανείς από τα σύννεφα, καθώς τα εργαλεία των κλειδαράδων χρησιμοποιούνται ευρέως για κακόβουλους σκοπούς, το γεγονός αντιπροσωπεύει αναμφίβολα μια στροφή στο έγκλημα. Τεχνολογική στροφή!

Αντί λοιπόν να στοχεύουν σε φτηνότερα αυτοκίνητα με λιγότερες δικλείδες ασφαλείας στις κλειδαριές τους, οι κλέφτες βάζουν πια στο στόχαστρο πολυτελή μοντέλα με απαράμιλλα συστήματα κλειδαριάς, καθώς η τεχνολογική τους ανωτερότητα φαντάζει λουκουμάκι για τα συγκεκριμένα γκατζετάκια, τα οποία τα προμηθεύεται πανεύκολα κανείς από ύποπτες ιστοσελίδες της Βουλγαρίας.



Χωρίς αδιάκριτες ερωτήσεις λοιπόν για το επάγγελμά σου, τα sites πουλούν τις συσκευές των 20 δολαρίων (15 ευρώ) σε όλους, κάνοντας το άνοιγμα των κλειδαριών πραγματικά παιχνιδάκι. Το θέλετε και ακόμα χειρότερο; Γίνεται!

Τα καινοτόμα διαγνωστικά συστήματα πολυτελών αυτοκινήτων ελέγχονται πολλές φορές ασύρματα, κάνοντάς τα ακόμα πιο ευάλωτα στους κακόβουλους σκοπούς των χάκερ, που πλέον δεν χρειάζονται ούτε το «γκατζετάκι του καλού κλέφτη».

Τα στατιστικά εδώ είναι αποστομωτικά: τα μισά σχεδόν από τα 89.000 αυτοκίνητα που διαρρήχθηκαν πέρυσι στο Λονδίνο παραβιάστηκαν με ηλεκτρονικά gadget, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου!



Και βέβαια μιλάμε για επιχειρήσεις-αστραπή, καθώς η όλη διαδικασία πρόσβασης στα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου δεν παίρνει περισσότερα από 10 δευτερόλεπτα.

Η κατασκευή μάλιστα των εν λόγω συσκευών είναι τόσο εύκολη, που ειδικοί ασφαλείας στην Ισπανία έφτιαξαν τη δική τους για να αποδείξουν την ευκολία του πράγματος. Το πάμφτηνο επίσης CAN Hacking Tool (CHT) μπορεί να προσπεράσει στη στιγμή κάθε κωδικοποίηση ασφαλείας ενός αυτοκινήτου, πριν τρέξει τον κακόβουλο κώδικα στο ηλεκτρονικό κέντρο ελέγχου του αμαξιού, επιτρέποντας στον χάκερ να αποκτήσει πρόσβαση στα φώτα, τις κλειδαριές, το τιμόνι και τα φρένα. Ασύρματα, εννοείται!



Την ίδια στιγμή, ρώσοι εγκληματίες μπορούν πια να χακάρουν τα συστήματα ασφαλείας ενός αυτοκινήτου μέσω iPad! Ελέγχουν δηλαδή πλήρως ένα αμάξι χωρίς καν να το αγγίζουν!

Δείτε το βίντεο και προσπαθήστε να οραματιστείτε το ζοφερό μέλλον…
http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);