Σάββατο, Μαΐου 24, 2014

Παγκόσμια διάκριση για το Μουσείο της Ακρόπολης

mouseio-akropoli-570-800x577

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Μουσείων που γιορτάστηκε στις 18 Μαΐου, ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά περιοδικά έφτιαξε μία λίστα με τα 20 κορυφαία μουσεία του 21ου αιώνα, και το Μουσείο της Ακρόπολης συγκαταλέγεται στην συγκεκριμένη λίστα.
 Το Archdaily είναι ένα από τα κορυφαία περιοδικά και οι συντάκτες του επέλεξαν τα είκοσι καλύτερα μουσεία του κόσμου. Στη λίστα υπάρχουν μουσεία παγκοσμίου φήμης, όπως το Μουσείο της Ακρόπολης και το MAXXI. Επίσης υπάρχουν και κάποια που είναι λιγότερο γνωστά αλλά ξεχωρίζουν για την εμπνευσμένη τους αρχιτεκτονική όπως το Medieval Museum, το Natural History Museum of Utah, και το Muritzeum.
Οι συντάκτες του περιοδικού τίμησαν εκτός από τον λιτό και ξεκάθαρο σχεδιασμό που έχει άμεση συνάφεια με την μαθηματική και εννοιολογική καθαρότητα της Αρχαίας Ελλάδας, και τους ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς που φιλοξενούνται στο Μουσείο της Ακρόπολης. Επίσης η τοποθεσία του Μουσείου είναι εξαιρετική καθώς βρίσκεται 300 μέτρα μακριά από τον Παρθενώνα, στην ιστορική συνοικία Μακρυγιάννη. Ο τελευταίος όροφος του Μουσείου προσφέρει στον επισκέπτη πανοραμική θέα της Ακρόπολης και της σύγχρονης Αθήνας ενώ στον τρίτο όροφο υπάρχει η αίθουσα του Παρθενώνα με την ημιτελή ζωφόρο. Πενήντα από τα μέτρα της ζωφόρου σώζονται σήμερα στο Μουσείο της Ακρόπολης και 80 στο Βρετανικό Μουσείο.
Για να μάθετε τα πάντα για την ζωφόρο και να δείτε όλα τα κομμάτια πατήστε Εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);