Πέμπτη, Μαΐου 01, 2014

Αθόρυβες υβριδικές μοτοσικλέτες


Χρηματοδότηση από την DARPA του αμερικανικού Πενταγώνου για την ανάπτυξη μίας υβριδικής- ηλεκτρικής μοτοσικλέτας για τις ένοπλες δυνάμεις, η οποία θα έχει τη δυνατότητα σχεδόν αθόρυβης λειτουργίας, έλαβε η Logos Technologies.
Όπως επισημαίνεται από την εταιρεία, όταν η συγκεκριμένη τεχνολογία «ωριμάσει», θα επιτρέπει σε μικρές μονάδες ειδικών δυνάμεων να μετακινούνται αθόρυβα σε μεγάλες αποστάσεις, εντός δύσβατων περιοχών.
Στο πλαίσιο του προγράμματος η Logos Technologies συνεργάζεται με την BRD, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των ηλεκτροκίνητων μοτοσικλετών. Η «πλατφόρμα» που αναπτύσσεται θα συνδυάζει το αθόρυβο, «multifuel» υβριδικό- ηλεκτρικό σύστημα της Logos με την τεχνολογία ηλεκτροκίνητων μηχανών εκτός δρόμου της BRD. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, θα πρόκειται για την πρώτη φορά που τέτοιες δυνατότητες ενσωματώνονται σε πλήρους μεγέθους μοτοσικλέτα εκτός δρόμου.
«Οι δυνατότητες μετακίνησης με τροχούς σε μεγάλες αποστάσεις μέσω ενός ελαφρού, ανθεκτικού οχήματος, θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις των αμερικανικών δυνάμεων σε δύσβατες περιοχές και αφιλόξενα περιβάλλοντα» αναφέρει ο Γουέιντ Πούλιαμ, στέλεχος της Logos Technologies. «Καθώς αυξάνεται η ανάγκη για επιχειρήσεις μικρών μονάδων μακριά από λιγιστική υποστήριξη, οι ένοπλες δυνάμεις θα μπορούν όλο και περισσότερο να βασίζονται σε αποδοτικές, ευέλικτες τεχνολογίες όπως αυτή η υβριδική- ηλεκτρική μοτοσικλέτα».
Πέρα από την αθόρυβη κίνηση, αλλά και τις δυνατότητες όσον αφορά στην εξοικονόμηση καυσίμων και την ευελιξία στις οποίες στοχεύει το πρόγραμμα, υπάρχει και μία άλλη διάσταση στο εν λόγω project: η λειτουργία ως γεννήτρια για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για χρήση από τις μονάδες που βρίσκονται σε θέατρα επιχειρήσεων. 
 http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);