Δευτέρα, Μαΐου 12, 2014

Αριζόνα: Έτοιμο το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο του κόσμου



Σε πλήρη λειτουργία, υπολογίζεται ότι θα μπορεί να καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες 230.000 νοικοκυριών, βοηθώντας η ατμόσφαιρα να μην επιβαρύνεται κάθε χρόνο με περίπου 324.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Με ισχύ 290MW, το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο του κόσμου άνοιξε σήμερα στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με τη σύμπραξη NRG Energy και MidAmerican Solar, στην οποία ανήκει, θα διοχετεύει ηλεκτρικό ρεύμα στην Καλιφόρνια, στο πλαίσιο 25ετούς συμφωνίας.

Το πάρκο Agua Caliente, που ανεγέρθηκε από τη First Solar, η οποία και θα το διαχειρίζεται, εκτείνεται σε 9.700 στρέμματα, μεταξύ Γιούμα και Φοίνιξ.
Σε πλήρη λειτουργία, υπολογίζεται ότι θα μπορεί να καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες 230.000 νοικοκυριών, βοηθώντας η ατμόσφαιρα να μην επιβαρύνεται κάθε χρόνο με περίπου 324.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα.
Το έργο υλοποιήθηκε με εγγυημένο δάνειο ύψους 967 εκατομμυρίων δολαρίων από το αρμόδιο τμήμα του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας.
«Μεγάλης κλίμακας επιτεύγματα εταιρειών, όπως το έργο μας Agua Caliente, ανεβάζουν τον πήχη σε ό,τι αφορά την τεχνολογία και παραγωγή καθαρής ενέργειας», δήλωσε ο πρόεδρος της NRG Solar Τομ Ντόιλ με αφορμή τα εγκαίνια του πάρκου.
«Η απόδειξη ότι μπορούμε να κατασκευάσουμε τόσο τις μεγαλύτερες ηλιοθερμικές όσο και τις μεγαλύτερες ηλιακές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις του κόσμου, προάγει την αποστολή μας να αναδιαμορφώσουμε το ενεργειακό τοπίο, κάτι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την οικονομία, αλλά και για τον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε ενέργεια.»
Στην Αριζόνα και η μεγαλύτερη συστοιχία του στρατού
Καθώς ένα μεγάλο έργο καθαρής ενέργειας ολοκληρώνεται, ένα άλλο αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά αυτήν την εβδομάδα στην Αριζόνα, όπου ο αμερικανικός στρατός ετοιμάζεται να τοποθετήσει τη μεγαλύτερη συστοιχία φωτοβολταϊκών που διαθέτει στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σε πλήρη λειτουργία, η συστοιχία θα καλύπτει το εν τέταρτο των αναγκών στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Fort Huachuca, όπου στεγάζονται περίπου 19.000 άνθρωποι.
 http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);