Πέμπτη, Μαΐου 29, 2014

11 παράδοξα ιατρικά τρικ για άμεση θεραπεία

Πολλές φορές, οι γιατροί μας έχουν εκπλήξει με τις παράδοξες θεραπείες που ενδεχομένως μας προτείνουν... Βέβαια, η έκπληξη γιγαντώνεται όταν αυτοί οι περίεργοι τρόποι, που μας ζητούν να χρησιμοποιήσουμε, αποδεικνύονται η καλύτερη θεραπεία.
Για παράδειγμα, ξέρατε ότι αν έχετε γύψο στο ένα χέρι και νιώθετε φαγούρα, αυτή μπορεί να περάσει αν ξύσετε …το άλλο χέρι στο ίδιο σημείο; Ότι ο καλύτερος τρόπος για να πέσει ο υψηλός πυρετός, είναι να βάλετε ένα παγάκι κάτω από το μπράτσο σας; Μήπως ότι το καλύτερο αγχολυτικό είναι το …καζανάκι; Αυτές και άλλες παράδοξες θεραπείες ακολουθούν ευθύς αμέσως.
Τουαλέτα νούμερο 1
Μετά από ανάλυση 51 δημόσιων τουαλετών, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι η τουαλέτα που είναι πρώτη στη σειρά, είχε σταθερά τα χαμηλότερα επίπεδα βακτηρίων και περισσότερο χαρτί τουαλέτας. Ο λόγος είναι, ότι έχει τη λιγότερη κίνηση γιατί οι περισσότεροι θεωρούν ότι όσο πιο κοντά στην πόρτα είναι μία τουαλέτα, τόσο «παραβιάζεται» η προστασία της ιδιωτικής ζωής. Και έτσι δεν την χρησιμοποιούν όσο τις άλλες.
Βέβαια, όταν τελειώσετε, σταθείτε δίπλα στο καζανάκι και πιέστε το. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε τυχόν βακτήρια, που μετακινούνται από την πίεση του νερού, από τα οποία μπορείτε να πάθετε εντερικά προβλήματα ή ακόμα και ηπατίτιδα.


Αυτοσχέδιος νάρθηκας
Στην ακραία περίπτωση που χρειαστεί να φτιάξετε έναν αυτοσχέδιο νάρθηκα, ώσπου ο γιατρός να σας τοποθετήσει έναν ειδικό, τοποθετήστε τον καρπό σας με την παλάμη προς τα κάτω, πάνω από ένα παχύ περιοδικό. Ανοίξτε το περιοδικό σε σχήμα «U» και σφραγίστε το με μία κολλητική ταινία ή κομμάτια από ύφασμα.
Ξύστε το …υγιές χέρι
Για τη φαγούρα στο δέρμα κάτω από το γύψο, δοκιμάστε να ξύσετε την ίδια θέση στο άλλο χέρι ή πόδι. Για παράδειγμα αν έχετε σε γύψο το δεξί χέρι, δοκιμάστε να ξύστε το αντίστοιχο σημείο, ό που αισθάνεστε φαγούρα στο αριστερό όμως χέρι. Αυτό μπορεί να ξεγελάσει το μυαλό σας και να σταματήσει τον κνησμό.

«Ρίξτε» τον υψηλό πυρετό
Αν ο πυρετός σας έχει ξεπεράσει τους 38.5°C μπορείτε να τον «ρίξετε» αργά και σταθερά με πολλά υγρά. Αν όμως αναζητάτε πιο άμεσες λύσεις, δοκιμάστε να τοποθετήσετε ένα παγάκι κάτω από το βραχίονά σας ή κοντά στην βουβωνική χώρα. «Παγώνοντας» οποιαδήποτε από αυτές τις περιοχές, θα δροσίσετε άμεσα τον πυρήνα του σώματός σας. Είναι δυσάρεστο, αλλά λειτουργεί άμεσα.
Προσπεράστε το αντιβακτηριακό σαπούνι
Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για να αγοράσετε τα αντιβακτηριακά σαπούνια, τουλάχιστον σύμφωνα με τον Αμερικανικό Ιατρικό Σύλλογο. Ο λόγος είναι ότι, αν και κοντά στο 50% των σαπουνιών που πωλούνται περιέχουν αντιμικροβιακούς παράγοντες, ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει σταθερή επιστημονική απόδειξη, ότι αυτά τα σαπούνια είναι καλύτερα στην πρόληψη κάποιας μόλυνσης από τα συμβατικά σαπούνια.
Μάλιστα, ο σύλλογος υποστηρίζει ότι τα αντιβακτηριακά σαπούνια μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό, καθώς ενδεχομένως να κάνουν τα βακτήρια πιο ισχυρά και πιο ανθεκτικά, στα υπάρχοντα μικροβιοκτόνα του οργανισμού.

Ορθοπεδική...οδήγηση
Για να ελέγξετε ποιά είναι η ιδανική θέση οδήγησης στο αυτοκίνητο, προκειμένου να μην επιβαρύνετε την πλάτη και τη μέση σας, προσποιηθείτε ότι κάποιος χύνει ένα κρύο ποτό στην πλάτη σας. Συνήθως σε μία τέτοια κίνηση, η αντίδραση είναι να τραβήξετε τους ώμους σας προς τα πίσω και τη σπονδυλική σας στήλη προς τα μπροστά. Αυτή, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι η ιδανική θέση οδήγησης.
Γλυκιά...απολύμανση
Ρίξτε λίγο μέλι στην περιοχή που έχετε κοπεί και καλύψτε την με έναν επίδεσμο. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το μέλι έχει ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες και θα απολυμάνει την πληγή σας. Μια πρόσφατη μελέτη μάλιστα, διαπίστωσε ότι το μέλι είναι ικανό να καταστρέψει σχεδόν όλα τα στοιχεία από τα πιο κοινά βακτήρια, που μολύνουν μία συνηθισμένη πληγή.

Πιπέρι, ο γιατρός σας
Την επόμενη φορά που θα τσιμπηθείτε ή θα κοπείτε κάνοντας δουλειές στο σπίτι, ψάξτε για το μαύρο πιπέρι. Τοποθετήστε την πληγή κάτω από κρύο νερό για να την καθαρίσετε, στη συνέχεια πασπαλίστε με λίγο πιπέρι και πιέστε. Σε ελάχιστο χρόνο η αιμορραγία θα σταματήσει. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μαύρο πιπέρι έχει αναλγητικές, αντιβακτηριδιακές και αντισηπτικές ιδιότητες.
Πάρτε ένα σκυλί για την …πίεση
Για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου, πάρτε ένα σκυλί. Πολυάριθμες μελέτες δείχνουν ότι το χάιδεμα ενός σκύλου διατηρεί την αρτηριακή πίεση υπό έλεγχο, ενώ σας απαλλάσσει από το στρες και το άγχος.

Αλλεργία; Πλύνετε το μουστάκι σας
Εάν είστε επιρρεπείς σε αλλεργίες και έχετε μουστάκι, πλύνετέ το δύο φορές την ημέρα με υγρό σαπούνι. Μια μελέτη διαπίστωσε, ότι οι ασθενείς που το έκαναν αυτό χρησιμοποιούσαν λιγότερα αντιισταμινικά και αποσυμφορητικά φάρμακα. Η αιτία; Ο επιμελής καθαρισμός απομακρύνει τους κόκκους σκόνης ή γύρης, που μπορεί να προσκολλώνται στο μουστάκι σας.
Το αγχολυτικό …καζανάκι
Μπορεί να ακούγεται αρκετά παράδοξο αλλά ο καλύτερος τρόπος να διώξετε το στρες είναι να τραβήξετε το καζανάκι. Μάλιστα για καλύτερα αποτελέσματα, οι ειδικοί συστήνουν να γράψετε σε χαρτί τουαλέτας όλα όσα σας αγχώνουν, έπειτα να το πετάξετε στη λεκάνη και μετά να πατήσετε το καζανάκι. Η «καθαρτική» του λύση θα λειτουργήσει αγχολυτικά για εσάς. 

 http://www.axioperierga.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);