Παρασκευή, Μαΐου 30, 2014

Παρουσιάστηκαν οι έξυπνες λάμπες με Bluetooth και Wi-Fi

Η Samsung ανακοίνωσε ότι πρόκειται να λανσάρει μία νέα σειρά από «έξυπνες» λάμπες LED, κατά τη διάρκεια της έκθεσης Light + Building 2014, που θα διεξαχθεί στη Φρανκφούρτη, το διάστημα 30 Μαρτίου έως 4 Απριλίου.


Η νέα σειρά, με την ονομασία Smart Bulb, θα είναι διαθέσιμη σε διαφορετικά μεγέθη και μοντέλα. Θα διαθέτει συνδεσιμότητα Bluetooth και θα επιτρέπεται στους χρήστες να έχουν άμεσο έλεγχο στις λάμπες μέσω smartphone ή tablet. Μάλιστα, θα είναι εφικτός ο έλεγχος έως και 64 τέτοιων λαμπτήρων μέσω μίας εφαρμογής σε κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με τη Samsung η σειρά Smart Bulb θα αποτελείται από λάμπες που θα προσφέρουν έως και 10% μεγαλύτερη φωτεινότητα και δυνατότητα διαβάθμισης, δηλαδή κατά πόσο θερμό ή ψυχρό θα είναι το φως, από τα 2700k έως τα 6500k. Επίσης, η κορεατική εταιρεία σημειώνει ότι οι νέες λάμπες θα έχουν διάρκεια 15.000 ωρών, κάτι που μεταφράζεται σε περίπου δέκα χρόνια χρήσης.

Η οικογένεια Smart Bulb θα είναι διαθέσιμη τόσο σε απλούς καταναλωτές όσο και σε εταιρικούς χρήστες, αν και δεν ανακοινώθηκαν διαθεσιμότητες και τιμές.

Λίγες μόνο ημέρες πριν, η LG Electronics είχε ανακοινώσει τη δική της σειρά με την ονομασία Smart Lamp. Επρόκειτο για λάμπες LED ισχύος 10W στις οποίες γίνεται χρήση συνδεσιμότητας Bluetooth και Wi-Fi.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης του φωτισμού να λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι, να ανάβουν συγκεκριμένες ώρες, να αναβοσβήνουν όταν ο χρήστης δέχεται τηλεφωνική κλήση ή στην περίπτωση των Android συσκευών, να αναβοσβήνουν στον ρυθμό της μουσικής.

Η αρχή στις «έξυπνες» λάμπες αυτής της κατηγορίας έγινε με την παρουσίαση της σειράς Hue της Philips, η οποία μπορεί να προγραμματιστεί, μέσω smartphone ή μέσω υπολογιστή, με τον χρήστη να μπορεί να ελέγξει το χρώμα, τη φωτεινότητα και τον συγχρονισμό του φωτισμού και έχει διάρκεια ζωής πέντε χρόνια. Η σειρά Philips Hue περιλαμβάνει, στο αρχικό kit, τρεις λάμπες και τη διασύνδεση που συνδέει τις λάμπες μεταξύ τους και αυτές με το οικιακό δίκτυο WiFi.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);