Τετάρτη, Δεκεμβρίου 26, 2012

Καναδάς: Τα «Λευκά» Χριστούγεννα της ομογένειας

ΗΛΙΟΣ ΑΛΛΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ
Με ήλιο αλλά και χαμηλές θερμοκρασίες, γιορτάζονται  τα Χριστούγεννα στον Καναδά. Το χιόνι που έπεφτε την προηγούμενη εβδομάδα σκέπασε τα δέντρα, ενώ στα χιονοδρομικά κέντρα λίγο έξω από το Μόντρεαλ μπορεί κάποιος να πάρει μια γεύση από «λευκά», παραδοσιακά Χριστούγεννα.
Καναδάς: Τα «Λευκά» Χριστούγεννα της ομογένειας
Τα Χριστούγεννα γιορτάσθηκαν με λαμπρότητα από την Ομογένεια της του Καναδά. Σε ορισμένες εκκλησίες του Μόντρεαλ και του Τορόντο τελέσθηκε νυχτερινή Χριστουγεννιάτικη λειτουργία κατά το πατροπαράδοτο Ορθόδοξο έθος. Σε άλλες πάλι ενορίες, η Χριστουγεννιάτικη λειτουργία έγινε ανήμερα της Γέννησης.
Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καναδά κ. Σωτήριος, στη Χριστουγεννιάτικη εγκύκλιό του, αναφέρεται στην αναζήτηση καταλύματος επηρεασμένος από τα δεινά της Ελλάδας και του κόσμου. Σημειώνει χαρακτηριστικά: «Υπάρχει κατάλυμα στην σημερινή εποχή; Ποιό είναι αυτό το κατάλυμα; Ποιός είναι ο ιδιοκτήτης του; Ποιός είναι ο διαχειριστής του;
Κατάλυμα είναι η γη με όλα της τα αγαθά. Ιδιοκτήτης ο Θεός. Ο Δημιουργός της και Δημιουργός του σύμπαντος. Διαχειριστές του καταλύματος, εσύ και εγώ. Και προπαντός οι δυνατοί της γης.
Αν οι διαχειριστές του καταλύματος κάνουμε καλή δουλειά, κανείς δεν θα πεινά. Κανείς δεν θα είναι στον δρόμο. Κανείς δεν θα υποφέρει. Υπάρχει τόπος στο κατάλυμα για όλους, αν η διαχείριση είναι σωστή.»
http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);