Σάββατο, Δεκεμβρίου 22, 2012

Νέες χειροπέδες 2 σε 1 στην υπηρεσία του νόμου...


Μια αμερικανική εταιρεία από την Αριζόνα ισχυρίζεται πως είναι έτοιμη να φέρει την «απόλυτη καινοτομία» στην.. «αγορά» επιβολής του νόμου.

Η "Scottsdale Inventions" έκανε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε μια συσκευή για αστυνομικές χειροπέδες οι οποίες θα μπορούσαν να κάνουν ηλεκτροσόκ ή ακόμη και ένεση ηρεμιστικών για τους ανθρώπους που τις φορούν κατά την σύλληψη τους.

Πρόκειται για ένα - ομολογουμένως - ανατριχιαστικής εμπνεύσεως σύστημα δεσμών που θα κάνει το ηλεκτροσόκ μετά από μία απότομη κίνηση, έναν θόρυβο ή ακόμη και ένα προειδοποιητικό φως, ενώ θα είναι επίσης εξοπλισμένο με μικροκάμερες και βιομετρικούς αισθητήρες για να ελέγχει την... υγεία του άτυχου που θα τις φορά. Η διεστραμμένη φαντασία των κατασκευαστών, όμως, δεν σταματά εδώ. Η αίτηση για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αναφέρει επίσης πώς αυτές οι χειροπέδες θα μπορούσαν να εκχέουν ναρκωτικές ουσίες στον συλληφθέντα μέσω βελονών ή μέσω ενός συστήματος εγχύσεως αερίου.

«Η συσκευή αυτή μπορεί να εγχύσει ένα υγρό, ένα αέριο, μία χρωστική ουσία, ένα ερεθιστικό, ένα φάρμακο, ένα ηρεμιστικό, ένα διαδερμικό φάρμακο, μια παραλυτική ουσία, ένα φάρμακο ή και συνδυασμούς αυτών», αναφέρει η εταιρεία κατασκευής. Μέχρι τώρα, καμία υπηρεσία επιβολής του νόμου δεν έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να χρησιμοποιήσει αυτό το σύστημα, αν και είναι ακόμη νωρίς για να κριθεί η ανταπόκριση το πιθανών αγοραστών, καθώς ακόμη αναμένεται η έγκριση της σχετικής πατέντας.

http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);