Σάββατο, Δεκεμβρίου 08, 2012

Μέχρι Δέκα Φορές Ταχύτερα Δίκτυα Με Την Βοήθεια Της Άλγεβρας

Η άλγεβρα καταργεί το πρόοβλημα των χαμένων πακέτων δεδομένων που αναμεταδίδονται , παρέχοντας νέους τρόπους στις φορητές συσκευές να επιλύσουν τα χαμένα δεδομένα, η τεχνολογία όχι μόνο περιορίζει τόν όγκο μετάδοσης, αλλά μπορεί να συνενώσει δεδομένα από ασύρματα δίκτυα WiFi και κινητής τηλεφωνίας.
Χρησιμοποιώντας άλγεβρα, αλλάζουν τον τρόπο μετάδοσης των πακέτων δεδομένων. αντί να στέλνονται τα ίδια ίδια τα δεδομένα, στέλονονται αλγεβρικές εξισώσεις που περιγράφουν τα πακέτα δεδομένων. Αν κάποιο ππακέτο χαθεί, αντί να ζητηθεί η αναμετάδοση του από το δίκτυο. η συσκευή που λαμβάνει μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα μόνη της.
Οι εξισώσεις που χρησιμοποιούνται είναι εύκολες και το υπολογιστικό φορτίο για ένα κινητό τηλέφωνο ή έναν δρομολογητή ή έναν σταθμό βάσης είναι ελάχιστο. Η εξέλιξη έρχεται από ερευνητές στο MIT  που ισχυρίζονται πως κάθε δίκτυο IP μπορεί να ωφεληθεό από την τεχνολογία αυτή.
Τα χαμένα πακέτα προκαλούν καθυστέρηση τα ίδια, και παράγουν νέα κυκλοφορία στο δίκτυο για να αντικατασταθούν επιδεινώντας το αρχκό πρόβλημα. Αλλά το νέο σύστημα με τον κωδικό TCP , αυξάνει το το διαθέσιμο όγκο μετάδοσης ακόμη και σε καλή σύνδεση.
Το κανονικό εύρος ενός megabit ανά δευτερόλεπτο αυξήθηκε σε 16 megabit ανά δευτερόλεπτο. Σε περιπτώσεις που τ αχαμένα πακέτα ήταν το 5% η μέθοδος άυξησε το εύρος μετάδοσης από 0,5 megabit ανά δευτερόλεπτο σε 13,5 megabit ανά δευτερόλεπτο.
H ομάδα έκανε τι δοκιμές με προσομοίωση μέσω ενδιάμεσου προγράμματος σύνδεσης που υλοποιούσε τους αλγόριθομυς κωδικοποίησης και αποκωδικοποίησης στο Amazon cloud. Αν η τεχνολογία ήταν ενσωματωμένη σταυ εκομπούς και στους δρομολογητές τα αποτελέσματα θα ακόμη πιο γρήγορα. 
Η τεχνολογία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την σύξευζη μετάδοσης δεδομένων από WiFi και δίκτυα κινητής τηλεφωνίας αντί να χρειάζεται οι συσκευές να αναγκάζονται να ανοιγοκλείνουν τις συνδέσεις μεταξύ των δύο δικτύων.
Πηγή: techeye

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);