Κυριακή, Ιανουαρίου 05, 2014

Γάμος και Διαζύγιο

Στα διάφορα σεμινάρια που διοργανώνονται στην Over Mind πολλές φορές  έρχονται ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις σχέσεις τους. Για εκείνους, το πρόβλημα για τον καθένα ξεχωριστά, είναι ένα παράπονο από τον σύντροφό τους. Γι’ αυτό τον λόγο το παρακάτω άρθρο πιστεύω να βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα πώς οδηγούμαστε σε ένα γάμο και τι προσδοκίες έχουμε από αυτόν.       

Βαθιά στο ασυνείδητό μας  βρίσκεται η ανάγκη για την ολοκλήρωση του εαυτού μας. Αυτή η επιθυμία μας οδηγεί στην συνεύρεση με ανθρώπους του αντίθετου φύλου που μας βοηθούν να κατανοήσουμε εκείνα τα στοιχεία που πρέπει να αναπτύξουμε για την ολοκλήρωσή μας.  Ανάλογα με το επίπεδο της συνειδητότητα μας  μπορούμε να κατανοήσουμε τα τέσσερα επίπεδα συνεύρεσης με το αντίθετο φύλο:

1ο  επίπεδο είναι η σωματική συνεύρεση:
Τα δύο σώματα γίνονται ένα μέσα από την σεξουαλική επαφή.

2ο επίπεδο είναι η συναισθηματική συνεύρεση:
Ανάμεσα στα άτομα που συνευρίσκονται ανταλλάσσονται συνειδητά και ασυνείδητα συναισθήματα που έχουμε για το αντίθετο φύλο.

3ο επίπεδο, η νοητική συνεύρεση:
Ανάμεσα στα δύο άτομα ανταλλάσσονται συνειδητές και ασυνείδητες σκέψεις  για το άτομο του αντίθετου φύλου, και τις προσδοκίες που έχουμε από αυτό. 

4ο επίπεδο, η πνευματική συνεύρεση:
Τα δύο πνεύματα συνευρίσκονται με σκοπό να δημιουργήσουν μία συμφωνία για την δημιουργία καταστάσεων που εξυπηρετούν την ανάπτυξη της ψυχής του κάθε ένα ξεχωριστά.

Στην Γήινη πραγματικότητα πιστεύουμε ότι ο γάμος δύο ανθρώπων συμβαίνει με  την παραπάνω σειρά. Δηλαδή, όταν δύο άνθρωποι συνευρεθούν σεξουαλικά ακολουθεί  μία ευφορία συναισθηματική η οποία οδηγεί με την σειρά της σε μία νοητική προβολή ότι ο άλλος είναι η λύση στα άλυτα προβλήματα που έχουμε από τις σχέσεις με τους γονείς μας ή στην επίτευξη των προσδοκιών που είχαν οι γονείς μας από εμάς.  Έτσι  ίσως πιστέψουμε ότι το ταξίδι της  ολοκλήρωσης τελείωσε.

Τα πράγματα δυστυχώς λειτουργούν με την ανάποδη σειρά. Δηλαδή οι ψυχές μας συνευρίσκονται χωρίς εμείς να έχουμε συνείδηση για αυτό και έτσι  διαμορφώνουν εκείνες τις συνθήκες για να έρθουμε σε προσωπική επαφή. Κατόπιν ο καθένας μας έχει μία νοητική προβολή για το τι μπορεί να αντιπροσωπεύει ο άλλος για την ζωή μας το οποίο με την σειρά του οδηγεί σε μία συναισθηματική ευφορία που έχει ως συνέπεια την ολοκλήρωση της   σχέσης σε σωματικό επίπεδο.

Αν στο γάμο σας προσπαθήσετε να θυμηθείτε γεγονότα και καταστάσεις θα ανακαλύψετε ότι με τον ή την σύζυγό σας συναντηθήκατε  τυχαία, εφόσον ακυρώθηκε μία εργασία σας ή εκείνη την ημέρα είχατε διαφορετικά σχέδια. Κατόπιν μπορείτε να θυμηθείτε τις σκέψεις που κάνατε για το άτομό του (της). Έτσι, θα φέρετε στην επιφάνεια συναισθήματα που είχατε για το πρόσωπό του (της) και κατ’ αυτόν τον τρόπο οδηγηθήκατε στην σωματική συνεύρεση.

Δυστυχώς κανένας δεν μας μαθαίνει ότι το ταξίδι αρχίζει από την ημέρα που παντρευόμαστε. Με τον σύντροφό μας δημιουργούμε ακριβώς εκείνες τις καταστάσεις που χρειαζόμαστε ώστε να ανεβάσουμε την συνειδητότητά μας σε ανώτερα επίπεδα και να δουλέψουμε από κοινού με σκοπό την ολοκλήρωση του εαυτού μας. 

Στην ιδανική περίπτωση, που η διάθεση για ανάπτυξη υπάρχει και στους δύο συντρόφους, αυτό σημαίνει ότι καθημερινά χωρίζουμε ο καθένας από τον παλιό εαυτό του και έτσι έχουμε έναν καινούργιο γάμο σε τακτά χρονικά διαστήματα με τον σύντροφό μας.  Στην πραγματικότητα όμως επιλέγουμε να παραμένουμε σταθεροί στις απόψεις που έχει ο καθένας μας για τον εαυτό του και τον άλλον περιμένοντας την αλλαγή από το αντίθετο φύλο.  Αυτό βέβαια σημαίνει ότι η σχέση πλέον είναι στάσιμη με αποτέλεσμα να συμβεί το γήινο διαζύγιο. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν
ακόμη και μετά από ένα διαζύγιο να κατηγορούν τους άλλους για την μη πραγματοποίηση των προσδοκιών τους με αποτέλεσμα να παραμένουν στην παλιά σχέση παρόλο που δεν βρίσκονται πλέον μαζί. Έτσι ίσως είναι προτιμότερο να χωρίζουμε και να παντρευόμαστε  καθημερινά με τον σύντροφό μας, παρά να χωρίζουμε αλλά να είμαστε συναισθηματικά και νοητικά ακόμα δεσμευμένοι  με τον πρώην σύντροφό μας.


                                                                                                                              Μπαντέλης Αριστείδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);