Κυριακή, Ιανουαρίου 12, 2014

Τρισδιάστατος εκτυπωτής «για αρχάριους»


Τρεις τρισδιάστατους εκτυπωτές, στους οποίους περιλαμβάνεται ένα μοντέλο το οποίο προορίζεται για ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν με το αντικείμενο, αλλά δεν γνωρίζουν από πού να αρχίσουν, αποκάλυψε ο ιδρυτής της εταιρείας MakerBot, Μπρι Πέτις, στο πλαίσιο της Consumer Electronics Show (CES) 2014 στο Λας Βέγκας.
Σύμφωνα με το CNN, το MakerBot Mini απευθύνεται στην αναπτυσσόμενη αγορά τρισδιάστατων εκτυπωτών για καταναλωτική χρήση. Χαρακτηρίζεται από ευκολία στον χειρισμό του, με τον Πέτις να το παρομοιάζει με μία απλή, «point and shoot» φωτογραφική μηχανή. Υπάρχει ειδική εφαρμογή για tablet, για τη δημιουργία τρισδιάστατων μοντέλων και την αγορά υπαρχόντων. Μόλις ο χρήστης αποφασίσει τι ακριβώς θέλει να κατασκευάσει, στέλνει τις οδηγίες στον εκτυπωτή μέσω WiFi ή USB και στη συνέχεια πατά απλά ένα κουμπί στο MakerBot Mini για να αρχίσει τη διαδικασία. Παράλληλα, μία μικρή κάμερα μεταδίδει βίντεο της διαδικασίας στην εφαρμογή, ώστε ο χρήστης να είναι σε θέση να την παρακολουθεί ενώ παράλληλα επιδίδεται σε άλλες δραστηριότητες. Η τιμή του ανέρχεται στα 1.375 δολάρια.
Το δεύτερο μοντέλο που ανακοινώθηκε είναι το ανανεωμένο MakerBot Replicator, για μεγαλύτερης κλίμακας εργασίες. Η τιμή του θα ανέρχεται στα 2.899 δολάρια και αποτελεί μία αναβαθμισμένη έκδοση του προκατόχου του, καθώς μπορεί να εκτυπώσει αντικείμενα 11% μεγαλύτερα. Είναι δυνατός ο χειρισμός του μέσω USB, Ethernet και σύντομα μέσω WiFi, καθώς θα μπορεί να συνεργαστεί με την ειδική εφαρμογή, όπως ο MakerBot Mini.
Ο τρίτος και μεγαλύτερος νέος τρισδιάστατος εκτυπωτής της εταιρείας είναι ο Replicator Z18, κόστους 6.499 δολαρίων, ο οποίος έχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης εκτύπωσης πολλαπλών projects και  προορίζεται για επαγγελματική χρήση (κατασκευή μεγάλων μοντέλων, υψηλές ταχύτητες κ.α).
 http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);