Παρασκευή, Φεβρουαρίου 11, 2011

Απόκριες | Ξάνθη για Guinness!

Tην ένταξή του στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness στοχεύει ο Δήμος Ξάνθης, σχεδιάζοντας τη μεγαλύτερη αποκριάτικη μάσκα στον κόσμο!
Η μάσκα θα κατασκευαστεί στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης το Σάββατο 5 Μαρτίου και θα έχει την εικόνα χαρακτικού. Δανείζεται στοιχεία από το ελληνικό θέατρο σκιών, το οποίο αποτελεί κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών που κορυφώνονται κάθε χρόνο με την καρναβαλική παρέλαση.
Η κατασκευή της μάσκας θα γίνει παρουσία εκπροσώπων του Guinness World Records, οι οποίο θα πιστοποιήσουν την είσοδο της Ξάνθης στο βιβλίο των ρεκόρ. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία των Onirama και τη βραδινή παρέλαση των πληρωμάτων.
Η επίσημη έναρξη των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών έχει οριστεί για τις 20 Φεβρουαρίου και θα συνοδευτεί από τη μουσική των Locomondo. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το βράδυ της τελευταίας Κυριακής της αποκριάς με το κάψιμο του «Τζάρου». Ωστόσο, η προσοχή όλων είναι στραμμένη στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στις 6 Μαρτίου, η οποία θα έχει άρωμα ΔΝΤ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);