Πέμπτη, Φεβρουαρίου 10, 2011

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ

Πρόκειται για μια, μοναδική για την Ελλάδα, προβολή της Επιστημονικής και Τεχνολογικής εξέλιξης. Στο Κέντρο αυτό μαθαίνετε παίζοντας, μέσα από την διαδραστική λειτουργία των εκθεμάτων και τις υποβλητικές προβολές. Ένα Επιστημονικό Μουσείο - "Λούνα Παρκ", που δεν θα θέλετε να φύγετε!
Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ είναι ένα κοινωφελές, πολιτιστικό, επιμορφωτικό, μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα, που προβάλλει τον Τεχνικό Πολιτισμό και δημιουργεί για το ευρύ κοινό το κατάλληλο περιβάλλον για την ενημέρωσή του γύρω από τις εξελίξεις της Επιστήμης και της Τεχνολογίας. Λειτουργεί σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις εμβαδού 15.000 τμ. στη Θέρμη. Η εξωτερική μορφολογία του κτιρίου παραπέμπει στη σφήνα του Αρχιμήδη και ο διακριτικός του τίτλος θέλει ακριβώς να τονίσει τη σύνδεση της λειτουργίας του με την ανθρώπινη νόηση.

Τι θα δείτε στο ΝΟΗΣΙΣ; 
Προβολές στις τρεις αίθουσες θεαμάτων:
Στο ψηφιακό Πλανητάριο, στο οποίο προβάλλονται τόσο εικόνες του ουρανού όσο και ταινίες "εμβύθισης", στις οποίες ο θεατής αισθάνεται ότι βρίσκεται "μέσα" στην εικόνα, αφού την βλέπει καθισμένος στο κέντρο του θόλου διαμέτρου 18 μέτρων.
Στο ψηφιακό Κοσμοθέατρο, όπως ονομάζεται ο κινηματογράφος γιγαντοοθόνης, που επιβάλλεται με το μέγεθος της οθόνης του, πλάτους 23 μέτρων και ύψους 17 (όσο δηλαδή μια εξαώροφη πολυκατοικία), όπου προβάλλονται δισδιάστατες κι τρισδιάστατες ταινίες.  Στον ψηφιακό Προσομοιωτή, που  συναρπάζει με την κίνηση των καθισμάτων του σε τρεις κατευθύνσεις, κίνηση που κάνει τον θεατή να "συμμετέχει" στα δρώμενα της οθόνης.
ΔΕΙΤΕ  ΤΟ  VIDEO

  • Εκθέσεις με θέματα από την Επιστήμη και την Τεχνολογία, στα τρία μόνιμα εκθετήρια του Μουσείου Τεχνολογίας:
* Την Έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, μοναδική στο είδος της, που καλύπτει από την προϊστορική περίοδο μέχρι τους ελληνιστικούς και βυζαντινούς χρόνους. Διαθέτει πάνω από 70 πιστά αντίγραφα κατασκευών που υπήρξαν τομή στη ζωή των ανθρώπων, τα οποία δίνουν στοιχεία και για το πολιτιστικό πλαίσιο της εποχής.
* Το Τεχνοπάρκο, με εκθέματα αλληλεπίδρασης, όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ανακαλύψει τις επιστημονικές γνώσεις με τρόπο διαδραστικό και διασκεδαστικό.
* Το Εκθετήριο Αυτοκινήτων, με χαρακτηριστικά δείγματα της ιστορίας του αυτοκινήτου. Η έκθεση στηρίζεται στις 5 κύριες θεματικές ενότητες, με βάση τα 5 κορυφαία αυτοκίνητα του 20ού αιώνα, όπως αναδείχθηκαν από ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε το 1999: α) FORD T (Μαζική παραγωγή), β) MINI (Πόλη και Περιβάλλον), γ) CITROEN DS (Τεχνολογικές εξελίξεις), δ) VOLKSWAGEN Beetle (Σχεδιασμός και Κοινωνία) και ε) PORSCHE 911 (Ταχύτητα).

  • Την Περιοδική Έκθεση “The WorlfOffroad”, παραγωγής ΝΟΗΣΙΣ, με  την οποία θα κάνετε νοερά το γύρο του κόσμου, μέσα από την ελληνική αποστολή TheWorldOffroad. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Απριλίου 2011.
  • Εκπαιδευτικά Προγράμματα, όπως «Η Μαγεία της Επιστήμης», η «Επιστήμη στην Κουζίνα σας», «Τα Χριστούγεννα του Επιστήμονα» και η «Πίεση».
Το 200 θέσεων Αμφιθέατρο, με σύγχρονο οπτικοακουστικό εξοπλισμό και μεταφραστικό σύστημα, σε συνδυασμό με τις αίθουσες του Πλανηταρίου, του Κοσμοθεάτρου και των Περιοδικών Εκθέσεων, επιτρέπουν στο Ίδρυμα να λειτουργεί και ως Συνεδριακό Κέντρο.

Το ΝΟΗΣΙΣ διαθέτει, ακόμη, Cafe και Εστιατόριο, με εξαιρετική θέα προς την πόλη, καθώς και Κατάστημα Πώλησης ειδικού εξοπλισμού (τηλεσκόπια, κιάλια, μικροσκόπια), βιβλίων, εκπαιδευτικών παιχνιδιών και αναμνηστικών.

Πως και πότε μπορείτε να έρθετε στο ΝΟΗΣΙΣ;
Πρόσβαση

  •  Με ΙΧ / αυτοκίνητο: Το ΝΟΗΣΙΣ βρίσκεται στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στο Δήμο Θέρμης, επάνω από την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής, απέναντι από το εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos. Η είσοδος στο χώρο μας γίνεται από την παλαιά οδό Χαριλάου - Θέρμης. Ακολουθήστε τις καφέ πινακίδες NOESIS ή συμβουλευτείτε το χάρτη μας. Περίπου 300 θέσεις στάθμευσης είναι στη διάθεσή σας.
  • Με λεωφορείο:
    Με αφετηρία το πάρκο Νέας Ελβετίας (τέρμα γραμμής 10 – Χαριλάου) επιβιβάζεστε στο λεωφορείο Νο. 66, στάση: ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ.
    Με αφετηρία τον Τ.Σ Βούλγαρη (τέρμα γραμμής 31 – Βούλγαρη) επιβιβάζεστε σε ένα από τα λεωφορεία 36, 36Κ/Β/Ε/Ρ, στάση: Κέντρο Διάδοσης Επιστημών.
  • Ώρες λειτουργίας - Εισιτήρια
    Τρίτη – Παρασκευή: 09.00- 15.00 (όπου  εξυπηρετούνται κυρίως σχολικές ή άλλες ομάδεΣάββατ– Κυριακή: 11.00 – 19.00 (με βάση το τρέχον πρόγραμμα λειτουργίας).   















in.gr




















  





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);