Δευτέρα, Φεβρουαρίου 07, 2011

Παράλογη η περικοπή μισθών

«Είναι άδικο και παράλογο να ανακύπτει εκ του μη όντος και ίσως εκ του πονηρού, θέμα περικοπής μισθών στον ιδιωτικό τομέα» δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, «την ώρα που,  το χρεοκοπημένο κράτος παραμένει αμείωτο και τα προνόμια των συντεχνιών του Δημοσίου ουσιαστικά άθικτα».

Τονιζει δε ότι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πληρώνουν ήδη το σκληρότερο τίμημα «στον βωμό μιας κρίσης για την οποία δεν ευθύνονται», ενώ ασκεί σκληρή κριτική στο πολιτικό σύστημα, το οποίο, όπως λέει, δεν μπορεί ή δεν θέλει να βάλει μαχαίρι «στο κρατικό, πελατειακό εποικοδόμημα που επιχειρήσεις επιδοτούν με τη δουλειά και τα κέρδη τους».
ΣΕΒ: Παράλογη η περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ισχυρίζεται ότι η ανταγωνιστικότητα μπορεί να βελτιωθεί με πολύ πιο αποτελεσματικούς τρόπους και υπενθυμίζει τις προτάσεις του Συνδέσμου για μείωση του όγκου του κράτους «που καταπνίγει» την οικονομία, την ανάσχεση του «αναχρονιστικού κρατικού παρεμβατισμού», την κατάργηση των εκατοντάδων εμποδίων που καθιστούν ασφυκτικό το επιχειρηματικό περιβάλλον, αλλά και το άνοιγμα των αγορών και των επαγγελμάτων, χωρίς νοθεύσεις.
«Όλα αυτά ο ΣΕΒ τα έχει εξηγήσει όχι μόνο στην κυβέρνηση, αλλά και στην τρόικα, που έδειξε να τα καταλαβαίνει. Σημασία, όμως, έχει να τα κατανοήσουν στην πράξη και όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης».
www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);