Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2011

ΔΕΗ: δυνατότητα καταχώρησης των μετρήσεων από τους καταναλωτές

H ΔΕΗ δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να ενημερώνουν οι ίδιοι για τις ενδείξεις του μετρητή τους και να επιβαρύνονται βάσει της πραγματικής κατανάλωσης και όχι “έναντι”.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” η καταχώρηση των μετρήσεων θα μπορεί να γίνεται είτε δια τηλεφώνου είτε μέσω διαδικτύου.
Το χρονικό διάστημα στο οποίο μπορούν οι καταναλωτές να κάνουν την καταμέτρηση αναγράφεται στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς, πάνω από τον πίνακα με τις ενδείξεις μετρητή.
Εκτός από την ένδειξη του μετρητή οι καταναλωτές πρέπει επίσης να γνωρίζουν τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, που αναγράφεται επίσης στο έντυπο του λογαριασμού και να επικοινωνήσουν με το τηλ. 10410 ή να υποβάλουν την ένδειξη ηλεκτρονικά στη σχετική διεύθυνση , όπου υπάρχουν και οδηγίες για τα σημεία που πρέπει να προσέξει κανείς κατά την καταμέτρηση.
Υπενθυμίζεται πως το ισχύον σύστημα προβλέπει έκδοση λογαριασμού “έναντι” ανά δίμηνο και εκκαθαριστικού ανά τετράμηνο, με βάση τη μέτρηση που πραγματοποιούν τα συνεργεία της ΔΕΗ.
Σε περίπτωση πολλών ρολογιών, όπως στις πολυκατοικίες, ο καταναλωτής πρέπει να επιβεβαιώνει ότι ο αριθμός παροχής που αναγράφεται στο λογαριασμό του, είναι ο ίδιος με αυτόν στο μεταλλικό ταμπελάκι πάνω στο μετρητή.
Για το econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);