Κυριακή, Ιουνίου 15, 2014

Rinorea niccolifera: Το φυτό που απορροφά τα τοξικά απόβλητα

 Ένα φυτό που εντοπίστηκε πρόσφατα στις Φιλιππίνες, ήρθε να δώσει τη λύση στην καταπολέμηση των τοξικών αποβλήτων, αφού φαίνεται να απορροφά 100 έως 1000 φορές περισσότερο νικέλιο από τα κανονικά φυτά.

Η ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο των Φιλιππίνων στο Λος Μπάνος που το εντόπισε, θεωρεί ότι η ιδιότητά του αυτή το καθιστά ιδανικό σύμμαχο για τον καθαρισμό τοξικών χωματερών σε όλο τον κόσμο.
Οπως αναφέρουν ο ερευνητής Εντουίνο Φερνάντο και οι συνάδελφοί του το φυτό με την επιστημονική ονομασία Rinorea niccolifera έχει εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να απορροφά θρεπτικά συστατικά και νερό από το έδαφος, όπως όλα τα φυτά, ωστόσο απορροφά και δηλητηριώδεις ουσίες που κανονικά θα σκότωναν τα άλλα φυτά.
Ουσιαστικά είναι σε θέση να καταναλώνει δηλητηριώδη μέταλλα ακόμα και νικέλιο που καταστρέφει τα περισσότερα φυτά.
Το Rinorea niccolifera μοιάζει με μικρό δέντρο που φτάνει σε ύψος από 1,5 ως 8 μέτρα και ο κορμός του έχει διάμετρο από 3 ως 13 εκατοστά.Συγκεντρώνει έως 18.000 ppm (μέρη ανά εκατομμύριο) νικελίου στα φύλλα του χωρίς να δηλητηριάζεται και όπως εξηγούν οι ερευνητές, η ποσότητα αυτή είναι 100 ως 1000 φορές υψηλότερη από τα υπόλοιπα φυτά.
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το φυτό ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα, αλλά σε θεωρητικό επίπεδο, τα φυτά αυτά μπορούν να καλλιεργηθούν κοντά σε χωματερές,ορυχεία και άλλες περιβαλλοντικά βεβαρημένες τοποθεσίες.
 http://a-pistefto.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);