Τρίτη, Ιουνίου 03, 2014

Σπήλαιο Καστανιάς, περιήγηση... εξ αποστάσεως!

Σπήλαιο Καστανιάς, περιήγηση... εξ αποστάσεως!
Η χερσόνησος του Μαλέα, που καταλαμβάνει το νοτιοανατολικό τμήμα της Λακωνίας, είναι ένας τόπος ξεχωριστής ομορφιάς.

Η πλούσια χλωρίδα και πανίδα, τα παραδοσιακά χωριά, οι γραφικές ακρογιαλιές, το πυκνό δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών, η περιοχή του θρυλικού Καβο-Μαλιά, με το απολιθωμένο φοινικόδασος και το «Μικρό Άγιο Όρος» της Πελοποννήσου, συνθέτουν ένα ιδιαίτερα ελκυστικό περιβάλλον.

Ανατολικά της Νεάπολης, του μεγαλύτερου οικιστικού κέντρου της ευρύτερης περιοχής του Μαλέα, που είναι γνωστή και με την ονομασία Βάτικα, βρίσκεται η Καστανιά, ένα παραδοσιακό χωριό, χτισμένο αμφιθεατρικά.

Σε μικρή απόσταση από το χωριό οι ταξιδιώτες ανακαλύπτουν ένα μοναδικό μνημείο της φύσης, το σπήλαιο Καστανιάς, ένα από τα σημαντικότερα του ελλαδικού χώρου. Χρειάστηκε να παρέλθουν εκατομμύρια χρόνια για να δημιουργηθεί ο εντυπωσιακός λιθωματικός διάκοσμος του σπηλαίου, με την εξαιρετική ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων.

Οι επισκέπτες του σπηλαίου έχουν τη δυνατότητα να διανύσουν μια απόσταση 500 μέτρων, προκειμένου να θαυμάσουν τον πλούσιο σταλαγμιτικό και σταλακτιτικό διάκοσμο.

Οι τιμές των εισιτηρίων ανέρχονται κατά περίπτωση στα 3 ευρώ (παιδιά, σπουδαστές, ΑΜΕΑ, άνεργοι), στα 5 ευρώ (ενήλικοι-μέλη οργανωμένων γκρουπ) και στα 7 ευρώ (ενήλικοι).

Όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν το σπήλαιο (λειτουργεί αναψυκτήριο και διατίθεται χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων) μπορούν να καλέσουν στους τηλεφωνικούς αριθμούς 27343 60100 και 27340 23623 ή να επισκεφθούν τη σχετική ενότητα στο site του Δήμου Μονεμβασιάς: Σπήλαιο Καστανιάς

Κοντά στο σπήλαιο βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, με τοιχογραφίες που χρονολογούνται στο τελευταίο τέταρτο του 14ου αιώνα.

Πατήστε εδώ για να ζήσετε τη μαγευτική εμπειρία της εικονικής περιήγησης στο σπήλαιο Καστανιάς, που σας προσφέρει ο
Δήμος Μονεμβασιάς


Βαγγέλης Στεργιόπουλος
 http://diakopes.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);