Σάββατο, Ιουνίου 07, 2014

Νέα υπερταχεία μαγνητικής αιώρησης υπόσχεται ότι θα ταξιδεύει με….2900km/h!

1800mph-maglev

Πέρυσι είχαμε δει τις πρώτες δοκιμές για την υπερταχεία μαγνητικής αιώρησης (maglev) στην Ιαπωνία, η οποία μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα 500km/h δηλαδή ελαφρώς μεγαλύτερη από το Shanghai Maglev Train (430km/h). Όμως, αν όσα ισχυρίζονται οι ερευνητές του Southwest Jiaotong University (Κίνα) είναι αληθινά, τότε τα 500km/h είναι πολύ λίγα…
Οι ερευνητές παρουσίασαν την υπερταχεία Megathermal Superconducting Maglev, η οποία θεωρητικά θα μπορεί να πιάσει ταχύτητα…..2900km/h!!! Για να επιτευχθεί αυτή η τρομακτική ταχύτητα θα πρέπει η υπερταχεία να σε συνθήκες “κενού”, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί η τριβή και αντίσταση του αέρα. Οι δοκιμές των ερευνητών έγιναν σε μια κλειστή διαδρομή, όπου η ατμοσφαιρική πίεση ήταν 10 φορές μικρότερη από την κανονική.
Η ιδέα είναι παρόμοια με το Hyperloop, αλλά και πάλι μιλάμε για διπλάσια ταχύτητα από αυτήν που υπόσχεται το concept του Elon Musk, ενώ βρίσκεται ήδη στο στάδιο των πειραματικών δοκιμών και δεν αποτελεί απλά μια πρόταση.
Σύμφωνα με την επικεφαλής του project, Dr. Deng Zigang,
“Η σημασία του project είναι να εξερευνηθεί το μέλλον των μεταφορών μέσα από αγωγούς κενού. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούμε δοκιμές σε ένα νέο σύστημα και σύντομα θα σας ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα!”
Θεωρητικά, θα μπορούσες να πας από την Αθήνα στη Βραζιλία σε λιγότερο από 4 ώρες…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);