Τετάρτη, Ιουνίου 25, 2014

Το πρώτο αεροδρόμιο πάνω στο νερό είναι γεγονός

Το πρώτο αεροδρόμιο πάνω στο νερό είναι γεγονός
Μπορεί να είναι  μπλε στην  όψη, αλλά διαθέτει πράσινη ψυχή… Ο λόγος για το νέο διεθνές αεροδρόμιο Hanimaadhoo International Aiport  στις Μαλδίβες, που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας και βρίσκεται σε ένα μικρό νησί που δύσκολα μπορεί να φιλοξενήσει τέτοιες εγκαταστάσεις.
Τη στιγμή που ο αεροδιάδρομος καλύπτει όλη σχεδόν την έκταση του νησιού, η ιδέα για ένα «πλωτό αεροδρόμιο» των Architects - IDA Limited  είναι όχι μόνο καινοτόμα και συναρπαστική αλλά και φιλική προς το περιβάλλον.
 
Το αεροδρόμιο είναι χτισμένο εξ ολοκλήρου σε στύλους πάνω από το νερό, ενώ το γαλάζιο της θάλασσας και η λευκή αμμουδιά ως φόντο του νέου αεροδρομίου προσφέρει στους επιβάτες μια μοναδική και αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. 
 
Η δομή του έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ευελιξία ανάλογα με την κατάσταση της εναέριας κυκλοφορίας, ενώ οι βόρειες στέγες σε σχήμα κέλυφους στηρίζονται σε ξύλινες ενισχυμένες καμάρες και αναδεικνύουν την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της περιοχής .
 
Οι επιβάτες έρχονται και φεύγουν με βάρκες, μετακινούνται σε γέφυρες που εκτείνονται πάνω από νερά και παραλίες και περιμένουν σε αίθουσες αναμονής περιτριγυρισμένες από φοίνικες.
http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);