Τετάρτη, Ιουνίου 11, 2014

Τι συμβαίνει στον άνθρωπο όταν τον χτυπάει κεραυνός (εικόνες)

 Παρόλο που κανείς δε θα καθόταν ευχάριστα να «κεραυνοβοληθεί», τα σημάδια που αφήνει η φύση στο σώμα μετά από χτύπημα κεραυνού είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά και δείχνουν την κίνηση του ηλεκτρικού πεδίου.


Πίσω στο 1777, ο Γερμανός Φυσικός Γκέοργκ Λίχτενμπεργκ έκανε μια περίεργη ανακάλυψη: όταν η σκόνη στον αέρα έπεφτε σε ηλεκτρικά φορτισμένες πλάκες, δημιουργούσε ένα όμορφο δέντρο από σκόνη..
Ο Λίχτενμπεργκ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα στοιχεία αυτά έδειχναν την κίνηση του ηλεκτρικού πεδίου. Τα στοιχεία, τα οποία αργότερα ονομάστηκαν στοιχεία Λίχτενμπεργκ, πυροδότησαν μία μεγάλη συζήτηση ανάμεσα σε επιστήμονες και φιλοσόφους, επειδή πίστευαν ότι αποτελούσαν την αληθινή φύση του ηλεκτρικού πεδίου.
Σήμερα, γνωρίζουμε ότι τα στοιχεία Λίχτενμπεργκ είναι διακλαδωμένα μοτίβα που μπορεί να δημιουργηθούν όταν ηλεκτρικές εκκενώσεις υψηλής τάσης περνούν κατά μήκος της επιφάνειας.
Αυτό όμως ακριβώς συμβαίνει και με το ανθρώπινο σώμα.
human lf2 Τι συμβαίνει στον άνθρωπο όταν τον χτυπάει κεραυνός (εικόνες)
winston kemp struck by lightning Τι συμβαίνει στον άνθρωπο όταν τον χτυπάει κεραυνός (εικόνες)660px planepair2 Τι συμβαίνει στον άνθρωπο όταν τον χτυπάει κεραυνός (εικόνες)http://a-pistefto.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);