Τρίτη, Ιουνίου 10, 2014

Online φόρμα αίτησης αφαίρεσης προσωπικών δεδομένων

Online φόρμα αίτησης αφαίρεσης προσωπικών δεδομένωνΣύμφωνα με απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι μηχανές αναζήτησης είναι υποχρεωμένες να διαγράψουν από τα αποτελέσματα προσωπικά δεδομένα πολιτών, εφόσον τους ζητηθεί.
Η Google είναι η πρώτη από τις μηχανές αναζήτησης που ετοίμασε μία online φόρμα, ώστε οι πολίτες της ΕΕ να μπορούν να την ενημερώνουν για την αφαίρεση από τα αποτελέσματά της, για links που έχουν λανθασμένες πληροφορίες ή στοιχεία που «δεν αφορούν κανέναν άλλον».

Αυτό που έχουν να κάνουν οι πολίτες είναι να στείλουν το αίτημά τους και η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να το εξετάσει διεξοδικά.

Η Google (που είχε δηλώσει ότι η απόφαση είναι απογοητευτική) θα είναι υποχρεωμένη να διαγράψει τους συνδέσμους που παραπέμπουν στις σελίδες, οι οποίες περιέχουν τα συγκεκριμένα δεδομένα, «εκτός αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι, όπως ο ρόλος που παίζει το άτομο αυτό στη δημόσια ζωή, και το αν το ευρύτερο κοινό επιδεικνύει μεγάλο ενδιαφέρον για την πρόσβαση στη συγκεκριμένη πληροφορία».

Σχετικά με την πρόσφατη εξέλιξη, από την εταιρία δήλωσαν:

Για να συμμορφωθούμε με την πρόσφατη απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, έχουμε δημιουργήσει μια διαδικτυακή φόρμα που διατίθεται στους Ευρωπαίους, ώστε να ζητούν την αφαίρεση των αποτελεσμάτων από τη μηχανή αναζήτησής μας.

Η απόφαση του δικαστηρίου απαιτεί η Google να πάρει δύσκολες αποφάσεις σχετικά με το δικαίωμα ενός ατόμου να ξεχαστεί και το δικαίωμα του κοινού να γνωρίζει. Δημιουργούμε μια εξειδικευμένη συμβουλευτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων, με σκοπό να εξετάσει λεπτομερώς αυτά τα θέματα.

Επιπλέον, θα συνεργαζόμαστε με τις αρχές προστασίας δεδομένων και άλλους, καθώς εφαρμόζουμε την παρούσα απόφαση."

Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);