Τρίτη, Οκτωβρίου 07, 2014

Η Toshiba στρέφεται στην καλλιέργεια λαχανικών με καινοτόμες μεθόδους


Ο γνωστός γιαπωνέζικος όμιλος επιχειρήσεων Toshiba επεκτείνει τις δραστηριότητές του στη γεωργία, ανακοινώνοντας πρόσφατα την έναρξη εργασιών παραγωγής λαχανικών στην φάρμα Γιοκοσούκα, που θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά αποστειρωμένα δωμάτια για καλλιέργεια.
Η εταιρεία, γνωστή για τεχνολογικά προϊόντα, εξόπλισε τη φάρμα της με τεχνολογία αιχμής, όπως λαμπτήρες φθορισμού με μήκος κύματος εξόδου βελτιστοποιημένο για την ανάπτυξη λαχανικών, συστήματα κλιματισμού που διατηρούν σταθερά επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας, συστήματα απομακρυσμένης παρακολούθησης για την καταγραφή της ανάπτυξης των λαχανικών, και προχωρημένα συστήματα αποστείρωσης για τα υλικά συσκευασίας.
Οι γεωργικές εγκαταστάσεις, οι οποίες θα παραδώσουν την πρώτη παρτίδα παραγωγής στο τέλος του Οκτώβρη, χρησιμοποιούν το ίδιο σύστημα διαχείρισης της Toshiba που αναπτύχθηκε για την παραγωγή συσκευών ημιαγωγών.

TOSHIBA
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, οι χώροι στους οποίους λαμβάνει χώρα η καλλιέργεια λειτουργούν υπό συνθήκες σχεδόν ολικής αποστείρωσης. Με το να καλλιεργούνται λαχανικά σε τέτοιες συνθήκες, ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος ζημιών στα λαχανικά από παράσιτα και βακτήρια. Αυτό έχει με τη σειρά του συνέπεια να επεκτείνεται ο χρόνος φρεσκάδας και εμπορικής έκθεσης των προϊόντων, χωρίς να γίνεται χρήση φυτοφαρμάκων και άλλων χημικών ουσιών που είναι δυνητικά επιβλαβείς για την υγεία των καταναλωτών. Οι εκπρόσωποι του τεχνολογικού κολοσσού εκτιμούν πως το νέο εγχείρημα της εταιρείας θα παράγει ετησίως τρία εκατομμύρια μονάδες μαρουλιών, σπανακιού και άλλων λαχανικών και βοτάνων, με στόχο τις ετήσιες πωλήσεις ύψους 300 εκατομμυρίων γεν ή 2,17 εκατομμύριων ευρώ.
Η Toshiba ανακοίνωσε ήδη τα σχέδια κατασκευής και άλλων τέτοιων εγκαταστάσεων μεγάλης κλίμακας εκτός Ιαπωνίας ενώ θα κάνει διαθέσιμο προς πώληση και τον εξοπλισμό αυτών των παραγωγικών μονάδων σε άλλες εταιρείες.
 http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);