Τετάρτη, Οκτωβρίου 29, 2014

Οι μπλόγκερς διαφημίζουν την Αθήνα

Στο μικροσκόπιο των μπλόγκερς αλλά και των ταξιδιωτικών συγγραφέων από 50 χώρες, ανά τον κόσμο, θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες η Αθήνα, με αφορμή τη διεθνή συνάντηση Travel Bloggers Exchange - 2014 και συγκεκριμένα στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, στις 23- 25 Οκτωβρίου.

Η διοργάνωση αυτή, όπως τόνισε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, αλλά και ο δήμαρχος Αθηναίων σε συνέντευξη τύπου, είναι μια χρυσή ευκαιρία για την προβολή της Αθήνας, σε παγκόσμια κλίμακα από ανθρώπους που κάνουν χρήση των νέων καναλιών διανομής επικοινωνίας, από ανθρώπους που γνωρίζουν από τουρισμό και επηρεάζουν το κοινό στο οποίο απευθύνονται.

Το ΥΠΟΤ, όπως τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη, έχει στόχο την ανάδειξη της Αθήνας σε πρωτεύουσα του ελληνικού τουρισμού και προς αυτή την κατεύθυνση, η συνεργασία στη συγκεκριμένη περίπτωση με τον δήμο της Αθήνας είναι απαραίτητη για την επίτευξη αυτού του στόχου. Το ΥΠΟΤ, επανέλαβε η υπουργός, έχει επενδύσει στην αξιοποίηση των εργαλείων του διαδικτύου με απτά αποτελέσματα και για τον λόγο αυτό στήριξε και την παρούσα διοργάνωση.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αφού σημείωσε την εντυπωσιακή εξέλιξη της τουριστικής κίνησης για την Αθήνα σημείωσε ότι είναι ευκαιρία «να δείξουμε ότι η Αθήνα είναι ένας ασφαλής προορισμός που μπορεί να προσφέρει τα πάντα στον επισκέπτη καθ'ολη τη διάρκεια του έτους».

Το πρόγραμμα φιλοξενίας που εκπονήθηκε από τον δήμο Αθηναίων, το υπουργείο Τουρισμού, την Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), το Athens Convention & Visitors Bureau (ACVB) και με συνδιοργανωτή τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), περιλαμβάνει δράσεις Γαστρονομίας, Πολιτισμού και Αναψυχής.

Με επίκεντρο την Τεχνόπολη θα παρουσιαστούν καλλιτεχνικές εκθέσεις, προβολές ντοκιμαντέρ για την ελληνική κουλτούρα, τον τουρισμό και την ιστορία καθώς και μία συναυλία σύγχρονης ελληνικής μουσικής

Το Σάββατο, 25 Οκτωβρίου, τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων, θα διοργανωθεί η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών με συνδιοργανωτές τους καταστηματάρχες της "Pandrossou Street Market" οι οποίοι θα διοργανώσουν ένα Street Party, με εδέσματα, ποτά, μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και με την συμμετοχή καλλιτεχνών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Τονίζεται ότι, για τους συμμετέχοντες στο TBEX Europe 2014, έχουν ετοιμαστεί περίπου 70 ειδικές προτάσεις περιηγήσεων που δημιούργησε ειδικά για το ΤΒΕΧ ATHENS το ACVB http://tbex.thisisathens.org - προκειμένου οι δημοσιογράφοι & bloggers, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους, να επισκεφτούν περιοχές της μητροπολιτικής Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);