Δευτέρα, Οκτωβρίου 27, 2014

Τέρμα το μποτιλιάρισμα στους δρόμους -Eρχεται το AeroMobil, το ιπτάμενο αυτοκίνητο από τη Σλοβακία [εικόνες&βίντεο] Πηγή: Τέρμα το μποτιλιάρισμα στους δρόμους -Eρχεται το AeroMobil, το ιπτάμενο αυτοκίνητο από τη Σλοβακία

Τέρμα το μποτιλιάρισμα στους δρόμους -Eρχεται το AeroMobil, το ιπτάμενο αυτοκίνητο από τη Σλοβακία [εικόνες&βίντεο]Δεν είναι η προσπάθεια που γίνεται να συνδυαστεί το αυτοκίνητο με το αεροπλάνο σε ένα... πολυόχημα που δεν νοιάζεται για την κίνηση στους δρόμους, καθώς μπορεί να διαφύγει από... αέρος!
Η σλοβάκικη εταιρεία που το κατασκεύασε του έδωσε το όνομα AeroMobil θεωρεί πως είναι κοντά στο να περάσει από το στάδιο των πειραματισμών στην πραγματικότητα. Αυτή τη στιγμή έχει αυτονομία πτήσης για περίπου 700 χιλιομέτρων.

Το περίεργο όχημα έχει τη δυνατότητα να απογειωθεί και να προσγειωθεί σε κάθε αεροδρόμιο ενώ όταν προσγειωθεί μπορεί εύκολα να χωρέσει σε μία κανονική θέση πάρκινγκ στο δρόμο της γειτονιάς και να γεμίσει το ρεζερβουάρ του σε ένα πρατήριο καυσίμων σε οποιοδήποτε δρόμο.

Το AeroMobil, εν πτήση, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 200 χλμ.ώρα. Ο σχεδιασμός του δεν είναι ακόμα τελειοποιημένος καθώς τα φτερά κατά την οδήγηση διπλώνουν και αποθηκεύονται στα πίσω καθίσματα.
Τέλος, το AeroMobil θα παρουσιαστεί φέτος στις 29 του Οκτώβρη στο Pioneers Festival στην Αυστρία.


http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);