Πέμπτη, Οκτωβρίου 02, 2014

Nixie, ένα wearable που μπορεί και πετάει

Nixieoι συσκευές που φοριούνται στο χέρι, όπως τα smartwatches, εξελίσσονται διαρκώς, αλλά το Nixie πηγαίνει την εξέλιξη αυτή ένα βήμα παραπέρα, αφού σας επιτρέπει να φοράτε στο χέρι ένα… ιπτάμενο drone. 
To Nixie είναι μια εναέρια κάμερα που ανταποκρίνεται σε μία κίνηση του καρπού σας και αυτόματα απογειώνεται για να τραβήξει μία εναέρια λήψη από ό,τι κάνετε εκείνη την στιγμή. Μπορεί να τραβά φωτογραφίες και βίντεο και μετά επιστρέφει πίσω στον κάτοχό του. Το quad-copter του Nixie μπορεί κανείς να το χειριστεί από το έδαφος με ένα τηλεχειριστήριο, ενώ έχει τους τέσσερις έλικες στις άκρες των εύκαμπτων λουριών που προσαρμόζονται στο χέρι του χρήστη.
Η συσκευή αναπτύσσεται από μία ομάδα εργασίας στο πλαίσιο του Make it Wearable Challenge, ενός διαγωνισμού καινοτομίας της Intel, ο οποίος ζητά από τους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν καινοτόμες ιδέες πάνω στο πώς θα μπορούν να εφαρμοστούν ενδιαφέρουσες ιδέες για τα wearables του μέλλοντος.
Στο Challenge συμμετέχουν 10 διαφορετικές ομάδες εφευρετών, που χρησιμοποιούν το νέο Intel Edison System-On-Chip, με τον νικητή να αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές Νοεμβρίου. Ο νικητής θα κερδίσει 500.000 δολάρια, τα οποία και θα χρησιμοποιήσει για να αναπτύξει περαιτέρω την ιδέα του.
Αναμφίβολα, πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα ιδέα, η οποία μπορεί να βρει ποικίλες εφαρμογές πέρα από την action φωτογραφία.
www.pestaola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);