τεχνολογια
Ελλάδα
Ανέκδοτα
Κόσμος παραξενα
περιβάλλον
Υγεία
Διάφορα
Κόσμος
Παράξενα
Κόσμος Γενικά
Ζώα
τροφιμα
Αυτοκίνητο
Ήξερες ότι...
Κόσμος Τραγικά
Φυτά
Ιατρικα
πουλιά
Γενικά
Αστεία
παραξενα
Περιβάλλον πουλιά
Περιβάλλον Ζώα
Κυνηγητικά
φίδια
οικονομία
Φύση
Πολιτική
Χρήσιμα
Μουσική
OVERMIND
Τραγικά
Αθλητικά
Δένδρα
Τέχνη
Εντομα
ποτάμια
Λίμνες
Επιστήμη
Οφθαλμαπάτες
βιβλία
παιδεία
Ατάκες
τρικ
Κόσμος Τραγικά Ζώα
θάλασσα
προτεινόμενα βιβλία
Τρίτη, Οκτωβρίου 21, 2014
Αποθήκευση υδρογόνου σε καρύδες για καύσιμα πράσινων οχημάτων
Οι καρύδες μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία μη ρυπογόνων αυτοκινήτων που εκπέμπουν μόνο νερό, σύμφωνα με νέα έρευνα Ινδών επιστημόνων.
Για χρόνια, οι επιστήμονες προσπαθούσαν να αναπτύξουν αυτοκίνητα που κινούνται με καθαρό υδρογόνο, αλλά η δυσκολία εύρεσης ενός τρόπου αποτελεσματικής αποθήκευσης του υδρογόνου αποτελούσε σημαντικό εμπόδιο. Τώρα, η επίλυση αυτού του προβλήματος μπορεί να γίνει πραγματικότητα χρησιμοποιώντας ένα ανορθόδοξο μέσο.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Μπενάρας Χίντου της Ινδίας χρησιμοποίησαν καρύδες για την αποθήκευση του υδρογόνου σε αέρια μορφή, σύμφωνα με τοπικά μέσα.
Η αποθήκευση υγρού υδρογόνου είναι πολύ δύσκολη καθώς απαιτεί εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα ακριβό και πολύπλοκο στις διαστάσεις ενός συμβατικού αυτοκινήτου.
Μία πιθανή αλλά μη πρακτική λύση είναι ο εξοπλισμός με μεγάλες δεξαμενές πίεσης. Αντ’ αυτού η επιστημονική ομάδα επικεντρώθηκε στην εύρεση υλικών όπως ο άνθρακας, ο οποίος μπορεί να απορροφήσει υδρογόνο και να το απελευθερώσει κατά απαίτηση.
Ο καθηγητής Βίνεϋ Ντίξιτ και η ομάδα του δημιούργησε άνθρακα από το εσωτερικό καρύδας, το οποία περιέχει λιπαρά και οργανικά οξέα, καθώς και κάλιο, μαγνήσιο και νάτριο. Η μετατροπή των καρυδών είναι εύκολη και φθηνή, σύμφωνα με τον Ντίξιτ, ενώ οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο άνθρακας που παράγεται από τις καρύδες μπορεί να αποθηκεύσει μια σημαντική ποσότητα υδρογόνου.
Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ προβλέπει ότι ένα τέτοιο σύστημα αποθήκευσης υδρογόνου θα χρειαστεί μεγαλύτερη χωρητικότητα κατά βάρος ώστε να είναι εμπορικά βιώσιμο και να παραχθεί σε μεγάλη κλίμακα, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.
http://www.naftemporiki.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου