Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2011

Λουκέτο στα Ναυπηγεία Ελευσίνας;


 
Το φάσμα του λουκέτου αντιμετωπίζουν τα ναυπηγεία Ελευσίνας τα οποία έχουν ήδη υπαχθεί στο άρθρο 99. “Αν δεν βρεθεί επενδυτής το κλείσιμο είναι δεδομένο” έλεγε χαρακτηριστικά κυβερνητική πηγή μεταφέροντας τον....
προβληματισμό της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης. Το θέμα συζητήθηκε σε χθεσινή σύσκεψη στη Βουλή υπό τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου με τη συμμετοχή των κ.κ. Βενιζέλου, Χρυσοχοίδη, Παμπούκη.

Οι αρμόδιοι υπουργοί περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση. Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες και η κυβέρνηση αναζητεί περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να καλύψει όχι μόνο την χρεωσθείσα μισθοδοσία των προηγούμενων μηνών, αλλά να δοθεί και μια «ανάσα» για ένα βραχύ χρονικό διάστημα περίπου 6 μηνών. Η κυβέρνηση επιχειρεί να κρατήσει στάση «αντιστρόφως ανάλογη» με εκείνη των ταξιτζήδων καθώς «ανταμοίβεις την υπεύθυνη στάση του εργαζόμενου» όπως έλεγε η ιδια πηγή. Ωστόσο στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι η λύση αυτή που επιχειρείται να δοθεί δεν θα έχει οριστικό χαρακτήρα. «Το θέμα είναι να βρεθεί επενδυτής» έλεγε μετέχων στη σύσκεψη που σημείωνε ότι αυτή τη στιγμή το όποιο επενδυτικό ενδιαφέρον υπάρχει (Αράβων-Γερμανών) είναι «εντελώς φιλολογικό». Στα «μείον» της υπόθεσης είναι τόσο μια αρνητική απόφαση της ΕΕ για ταναυπηγεία, όσο και η παράκαμψη της διαδικασίας του άρθρου 99 στο οποίο έχουν υπαχθεί. Τελική απόφαση δεν ελήφθη, αλλά δόθηκε μια παράταση 15 ημερών και το θέμα θα τεθεί σε νέα σύσκεψη στις 18 Αυγούστου.

http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);