Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2011

Ουκρανία: «Στοπ» στην κακοποίηση των αρκούδων

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ουκρανίας, Νίκολα Ζλοτσέφσκι, υποσχέθηκε σήμερα ότι θα απελευθερωθούν όλες οι αρκούδες που κρατούνται στα εστιατόρια για λόγους ψυχαγωγίας των πελατών, στο βωμό της οποίας τα ζώα αυτά συχνά τα αναγκάζουν να πιουν αλκοόλ, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

Το θλιβερό αυτό φαινόμενο της αιχμαλωσίας και εξημέρωσης των αρκούδων για ψυχαγωγικούς σκοπούς, στην πρώην Ρωσική αυτοκρατορία, κρατάει πολλά χρόνια και έχει καταστήσει την αρκούδα εθνικό σύμβολο.

Την πρακτική αυτή καταδίκασε ο υπουργός χαρακτηρίζοντάς την απάνθρωπη και απαράδεκτη, ενώ δεσμεύτηκε να αναλάβει δράση προς ανακούφιση των δυστυχισμένων ζώων.

«Στην τηλεόραση εξακολουθούν να προβάλλονται εικόνες με αρκούδες να υποφέρουν, σε εστιατόρια και μοτέλ. Για πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε να βασανίζονται τα ζώα αυτά σε εστιατόρια όπου μεθυσμένοι πελάτες τα αναγκάζουν να πιουν βότκα για να διασκεδάσουν οι ίδιοι;», τόνισε.

Ο κ. Ζλοτσέφσκι πρόσθεσε ότι το υπουργείο του κατασκευάζει μια μεγάλη περίφραξη σε ένα καταφύγιο αγρίων ζώων όπου θα μεταφερθούν 80 αρκούδες τις οποίες σκοπεύει να απελευθερώσει. 
http://www.zougla.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);