Σάββατο, Αυγούστου 27, 2011

Τα μετάλλια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου του 2012

 Παρουσιάστηκαν  με κάθε επισημότητα τα μετάλλια που θα δοθούν στους νιητές των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Λονδίνο το καλοκαίρι του 2012.
Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, παρουσίασε το design των μεταλλίων της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου. Η διαδικασία του σχεδιασμού περιλάμβανε έρευνα από τον υπεύθυνο της συλλογής μεταλλίων και νομισμάτων του Βρετανικού Μουσείου, Philip Attwood, σχετικά με τη συμβολική ιστορία των μεταλλίων στην Ευρώπη.
Στη συνέχεια, επελέγησαν έξι σχεδιαστές απ’ τους οποίου ζητήθηκε να αναπτύξουν προτάσεις που να αποτελούν δημιουργικές αφηγήσεις ανάμεσα στις δύο όψεις του μεταλλίου.
Στο τέλος, προκρίθηκε η πρόταση του σχεδιαστή David Watkins που απεικονίζει το λογότυπο των αγώνων, πάνω σε ένα πλέγμα από γραμμές που σύμφωνα με τους υπευθύνους της οργανωτικής επιτροπής «το κάνουν να μοιάζει σαν να βγαίνει μέσα από μια κρυσταλλικό ανάπτυγμα».
Η δεύτερη όψη, που παρουσιάζει τη Θεά Νίκη στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με φόντο την Ακρόπολη είναι κοινή σε όλα τα μετάλλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);