Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2011

8 Λόγοι για να αγαπήσεις το καρπούζι .....

Ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν αναζητούν μερικές δροσερές φέτες καρπουζιού το καλοκαίρι. Δες παρακάτω 8 λόγους για να το αγαπήσεις ακόμα περισσότερο…
1. Τα 100 γρ. καρπούζι έχουν ακόμη λιγότερες θερμίδες. Μόλις 30!
2. Είναι ΤΟ φρούτο με την υψηλότερη περιεκτικότητα νερού – 94%
3. Ένας καλός σύμμαχος για την υγεία τους δέρματος, ειδικά το καλοκαίρι που ταλαιπωρείται από τον ήλιο, αλλά και τα μάτια χάρη στη βιταμίνη Α.
4. Ενισχύει τον μεταβολισμό σου, αφού περιέχει ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά, το λυκοπένιο που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.
5. Δοκίμασε το με απολαυστική φέτα. Δεν επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με βαριά φαγητά και πολλές θερμίδες, ενώ του δίνεις σημαντικές θρεπτικές ουσίες και τον βοηθάς στην καύση λίπους.
6. Ο χυμός του καρπουζιού προκαλεί έντονη διούρηση και καθαρίζει το αίμα από τα δηλητήρια και τα νεφρά από τα άλατα και το πύον.
7. Οι άφθονες φυτικές του ίνες θα συμπαρασύρουν το μεγάλο μέρος του λίπους από το στομάχι (πριν εκείνο αποθηκευτεί στο σώμα). Επιπλέον, βοηθούν τη λειτουργία του παχέος εντέρου και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.
8. Συμβάλλει στη βελτίωση παθήσεων του ήπατος, σε κυστίτιδες, στην ουρική αρθρίτιδα και σε όλες τις φλεγμονές του ουροποιητικού συστήματος, ενώ με το συνδυασμό των πολύτιμων στοιχείων του απομακρύνει τον κίνδυνο οστεοαρθρίτιδας και ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);