Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2011

Ηλεία: Η παραλία Κοτυχίου γέμισε χελώνες καρέτα καρέτα

Δεν είναι μόνο η Ζάκυνθος  και η παραλία Λαγανά, τόπος αναπαραγωγής των χελώνων καρέτα - καρέτα. Οι συγκεκριμένες χελώνες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την Ηλεία, κάνουν όλο και πιο συχνά την εμφάνισή τους στις παραλίες της περιοχής.

Όπως ενημερώνει η ΕΠΟΠ Λεχαινών:" Οι λουόμενοι της παραλίας του Κοτυχίου (περιοχή ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας καρέτα - καρέτα) όχι σπάνια αυτόν τον καιρό βρίσκονται μπροστά σε ένα εκπληκτικό θέαμα. Ξαφνικά μέσα από την άμμο αναδύονται κατά δεκάδες μικρά χελωνάκια και ομαδικά κατευθύνονται προς τη θάλασσα...

Πόσα θα επιζήσουν απ΄ αυτά; Αλλά όσα μεγαλώσουν, θα γυρίσουν ξανά στην ίδια αμμουδιά για να εναποθέσουν βαθιά στην άμμο τ΄αυγά τους. Επί εκατομμύρια χρόνια επαναλαμβάνεται το ίδιο φαινόμενο...

Είπαμε όσα επιζήσουν... Γιατί τα τελευταία χρόνια με την υπεραλίευση (οι χελώνες μπλέκονται στα δίκτυα των ψαράδων και μερικοί ασυνείδητοι απ΄αυτούς αντί να τις ελευθερώσουν τις σκοτώνουν) και τη ρύπανση της θάλασσας (οι χελώνες εκλαμβάνουν πλαστικά που επιπλέουν στη θάλασσα για μεδουσες και τα τρώνε) εκατοντάδες θαλάσσιες χελώνες εκβράζονται νεκρές στην αμμουδιά... Δεν θα προλάβουν να γεννήσουν τ΄αυγά τους βαθιά  στην άμμο, δεν θα προλάβουν να ξαναδώσουν ζωή.

Στον αντίποδα το περασμένο Σαββατοκύριακο τέσσερις ακόμη χελώνες καρέτα-καρέτα ξεβράστηκαν νεκρές στην παραλία του Κοτυχίου... Ειδοποιήθηκε σχετικά ο Δήμος από την ΕΠΟΠ για να τις θάψει, όπως άλλωστε έχει υποχρέωση..."

http://www.thebest.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);