Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 25, 2013

Έξυπνο βραχιολάκι καταργεί τους κωδκούς


 Έξυπνο βραχιολάκι καταργεί τους κωδκούς
Εξυπνο μπρασελέ καταργεί την ανάγκη να θυμάται κανείς passwords, pins και κωδικούς κλειδώματος διάφορων συσκευών, καθώς χρησιμοποιεί ως μέσο ταυτοποίησης του χρήστη τους καρδιακούς παλμούς του.

Το «Nymi» φοριέται στον καρπό και καταγράφει τον σφυγμό, ο οποίος είναι μοναδικός όσο και το δακτυλικό αποτύπωμα. Χάρη στον ενσωματωμένο αισθητήρα εγγύτητας που διαθέτει μπορεί να ανιχνεύσει αν ο χρήστης είναι κοντά σε υπολογιστή, αυτοκίνητο ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή έχει συνδεθεί στο βραχιολάκι και αυτόματα επιβεβαιώνει την ταυτότητά του χρήστη στο αντίστοιχο hardware ή software επιτρέποντάς του την πρόσβαση.

Παρά το γεγονός ότι πολλές εταιρίες εργάζονται πάνω στην αντικατάσταση passwords με βιομετρικά δεδομένα, όπως το δακτυλικό αποτύπωμα, η ίριδα και το πρόσωπο, ο ιδρυτής της καναδικής εταιρίας Bionym υποστηρίζει ότι το «έξυπνο» βραχιολάκι είναι ασφαλέστερο όλων. «Το πρόσωπο, η ίριδα, το δακτυλικό αποτύπωμα είναι όλα σωματικά χαρακτηριστικά που μπορούν να κλαπούν» εξηγεί χαρακτηριστικά ο Καρλ Μάρτιν. Το Nymi λειτουργεί μονάχα με τον καρδιακό παλμό του εγγεγραμμένου χρήστη, επομένως ακόμα και να κλαπεί δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή να παραβιαστεί από άλλον.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);