Τρίτη, Σεπτεμβρίου 24, 2013

Τοίχοι με φυτά σε ρόλο... ιονιστή αέρος στις μεγαλουπόλεις

Τοίχοι με φυτά σε ρόλο... ιονιστή αέρος στις μεγαλουπόλεις Στο χώμα που έχουν φυτευτεί, υπάρχουν εκατομμύρια βακτήρια, τα οποία φιλτράρουν και καταστρέφουν τους ρύπους
Εκτός του ότι ομορφαίνουν την αισθητική μιας πόλης, αποδεδειγμένα τα φυτά μπορούν να μας προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στον καθαρισμό του μολυσμένου αέρα.
Μία από τις τελευταίες τάσεις σε πολλές πόλεις του κόσμου είναι οι "πράσινοι τοίχοι", οι οποίοι στολίζουν από προσόψεις κτιρίων μέχρι  υπόγεια πάρκινγκ και διόδια σε αυτοκινητοδρόμους.
Σωλήνες απορροφούν τον μολυσμένο αέρα και τον ωθούν προς τις κάθετες στήλες των φυτών ενώ, στο χώμα μέσα στο οποίο είναι τοποθετημένα τα φυτά, υπάρχουν εκατομμύρια βακτήρια, τα οποία φιλτράρουν και καταστρέφουν τους ρύπους. Ταυτόχρονα, τα φυτά κατακρατούν ταυτόχρονα το διοξείδιο του άνθρακα. 
Σύμφωνα με το Euronews, η αγορά  των "πράσινων τοίχων" με φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα, μόλις τώρα αρχίζει να αναπτύσσεται στην Ευρώπη. Στην Κίνα και το Μεξικό, δύο χώρες με σοβαρά προβλήματα περιβαλλοντικής μόλυνσης, οι πωλήσεις αυτής της καινοτομίας ανθούν εδώ και χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);