Κυριακή, Μαΐου 20, 2012

Ξένοι στρατοί βλέπουν τη …νύχτα με …made in Greece συσκευές!


Και άλλοι στρατοί βλέπουν  τη …νύχτα με …made in Greece  συσκευές! Το πρόσφατο επίτευγμα  μιας ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας  να μπει και σε μια ακόμα αγορά και να επεκταθεί σε μία που ήδη υπήρχε δείχνει τις δυνατότητες που υπάρχουν και για την Ελλάδα στον χώρο της υψηλής τεχνολογίας. Τα ονόματα δεν έχουν τόση σημασία όσο το να επισημάνουμε  και την ελληνική επιχειρηματικότητα όσο και την δημιουργικότητα των εργαζομένων – τεχνικών και επιστημόνων.
Η εν λόγω εταιρεία  και οι εργαζόμενοί της εκτός από τις συσκευές νυχτερινής όρασης και σκόπευσης που κάνουν για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις πρόσφατα εξασφάλισαν νέες επιτυχίες συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ, που έχουν να κάνουν συγκεκριμένα με τα εξής προγράμματα:
− Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των παραδόσεων στα πλαίσια προγενέστερου συμβολαίου, το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (Η.Α.Ε.) προχώρησε στην ανάθεση δύο νέων συμβάσεων για την παραγγελία σημαντικού αριθμού Μονόκυαλων καθώς και Δίκυαλων Νυκτερινής Όρασης. Οι παραγγελίες αυτές είναι διπλάσιες από το προηγούμενο συμβόλαιο με την ίδια χώρα.
− Το Υπουργείο Άμυνας των Χιλής μετά από διεθνή διαγωνισμό επέλεξε την ελληνική εταιρία  και παρήγγειλε σημαντικό αριθμό Μονόκυαλων, Δίκυαλων καθώς και Περισκοπίων Νυκτερινής Οδήγησης.
Επίσης η εταιρία αυτή έχει υπογράψει  κι άλλες συμβάσεις μετά από διεθνείς διαγωνισμούς για την προμήθεια Μονόκυαλων καθώς και Διοπτρών Νυκτερινής Όρασης με τη Γαλλική Αστυνομία, το Βέλγιο, χώρες της Μέσης Ανατολής, τηνΝορβηγία, τη Σουηδική Διεύθυνση Αμυντικού Υλικού, το Γαλλικό στρατό,την Αμερική, τον Ευρωπαικό Οργανισμό Διαστήματος κ.α.
Σημασία σε όλα αυτά έχει ότι »η Ελλάδα μπορεί»  και επίσης ότι η εταιρία αυτή δεν είναι μόνη με εξαγωγικό προσανατολισμό και επιτυχίες στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας.
www.prionokordela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);