Σάββατο, Μαΐου 12, 2012

Δωρεάν εξετάσεις για γυναίκες

  Χιλιάδες Ελληνίδες έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν σε δύο μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία για δωρεάν ιατρικές εξετάσεις
Τα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα «Μητέρα» και «Ιασώ» ανακοίνωσαν εξετάσεις τις οποίες μπορούν να πραγματοποιήσουν χωρίς να πληρώσουν οι ενδιαφερόμενες. Ανάμεσά τους, έλεγχος για μελάνωμα, οστεοπόρωση, τεστ Παπ, ψηλάφηση και υπέρηχος μαστών
Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις πραγματοποιούν από αύριο δύο μεγάλα ιδιωτικά μαιευτήρια της Αθήνας, με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας. Σε δωρεάν έλεγχο για το μελάνωμα θα μπορούν να υποβάλλονται οι ενδιαφερόμενοι από τις 21 έως τις 25 του μήνα.
Από τις 9 το πρωί της Κυριακής έως τις 5 το απόγευμα, οι γυναίκες μπορούν να προσέρχονται στο μαιευτήριο «Μητέρα», προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για μια σειρά εξετάσεων.
Οι εξετάσεις θα μπορούν να πραγματοποιηθούν έως το τέλος του χρόνου και είναι οι εξής:
Εξέταση β' χοριακής γοναδοτροπίνης για όσες θέλουν να μάθουν εάν θα γίνουν μητέρες.
Προληπτικός έλεγχος αναιμίας για όλες τις μητέρες και τα παιδιά τους, παιδιατρικό «τσεκάπ» ή κλινική εξέταση στο Ιατρείο Ελέγχου Βάρους Παιδιών και Εφήβων. Προληπτικός έλεγχος οστεοπόρωσης για τις γυναίκες άνω των 50 ετών.
Σε δωρεάν τεστ Παπ, ψηλάφηση και υπέρηχο μαστών θα μπορούν να υποβάλλονται αύριο και μεθαύριο οι γυναίκες που θα συμμετάσχουν στη γιορτή του «Ιασώ».
Οι εξετάσεις θα γίνονται από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Με αφορμή την εβδομάδα κατά του καρκίνου του δέρματος (21 έως 25 Μαΐου), Ελληνες δερματολόγοι θα διενεργούν δωρεάν εξέταση για πιθανό μελάνωμα.
Η εξέταση θα γίνεται έπειτα από ραντεβού.
Οι συμμετέχοντες γιατροί είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα www.myskincheck.gr, η οποία δημιουργήθηκε από την Ελληνική Δερματολογική Εταιρεία. Θα δέχονται το κοινό δωρεάν στα ιδιωτικά ιατρεία τους και στα νοσοκομεία.
Σωτήρια η πρόληψη
Ο πρόεδρος της Εταιρείας, κ. Δημήτρης Ρηγόπουλος, τόνισε ότι πολλοί άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με τη θλιβερή διαπίστωση ότι κάποια ελιά έχει από καιρό μετατραπεί σε μελάνωμα. Καταλληλότερη λύση για την αποφυγή μιας τέτοιας επικίνδυνης εξέλιξης αποτελεί η προληπτική εξέταση του δέρματος.
Σύμφωνα με τον κ. Ρηγόπουλο, το 90% των μελανωμάτων μπορούν να θεραπευτούν εάν διαγνωστούν εγκαίρως.
Λόγω των περιβαλλοντικών μεταβολών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής, τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ
 http://gr.news.yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);