Σάββατο, Μαΐου 19, 2012

Πουλί ύποπτο για… κατασκοπεία στην Τουρκία


Ύποπτο για κατασκοπεία κρίθηκε ένα… αποδημητικό πουλί που βρέθηκε νεκρό σε ένα χωριό της Τουρκίας, επειδή είχε ένα δαχτυλίδι γύρω από το πόδι του με την επιγραφή «Ισραήλ». Οι χωρικοί αποφάνθηκαν, δε, ότι τα ρουθούνια του πουλιού ήταν αρκετά μεγάλα ώστε να χωρά μέσα σε μία συσκευή παρακολούθησης και κάλεσαν την αστυνομία!

Αντί το θέμα να σταματήσει εκεί, οι Αρχές χτύπησαν συναγερμό και έστειλαν το νεκρό πουλί σε ειδικούς του υπουργείου Γεωργίας και στη συνέχεια στις μυστικές υπηρεσίες! Τελικά οι ειδικοί σε θέματα τρομοκρατίας έκριναν ότι το πτηνό ουδεμία σχέση με κατασκοπεία είχε, ενώ το δακτυλίδι που έφερε είχε τοποθετηθεί για επιστημονικούς λόγους.


Οι ιθύνοντες χρειάστηκαν αρκετό χρόνο για να πείσουν τους χωρικούς ότι το πουλί ήταν αθώο, καθώς το «σύνδρομο Ισραήλ», διακατέχει πλέον την τουρκική κοινωνία. Παρόμοιο περιστατικό είχε ταλαιπωρήσει την κοινωνία της Σαουδικής Αραβίας! Τα προβλήματα εγείρονται καθώς το Ισραήλ φιλοξενεί τεράστιο αριθμό και διαφορετικές κατηγορίες πουλιών (τόσα που να δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στις πτήσεις αεροσκαφών) με αποτέλεσμα η επιστημονική έρευνα να έχει εστιαστεί στη διαχείριση του προβλήματος.

 http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);