Τρίτη, Μαΐου 22, 2012

Σπρέι νικοτίνης για να κόψετε το κάπνισμα

Σπρέι νικοτίνης
Πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα, αλλά λίγοι το καταφέρνουν. Οι τσίχλες νικοτίνης είναι μια από τις μεθόδους που χρησιμοποιούν κατά κόρον οι άνθρωποι που βάζουν αυτό τον στόχο, αλλά τώρα ήρθε το σπρέι νικοτίνης για να τις αντικαταστήσει.
Με το σπρέι, το οποίο ανακαλύφθηκε από Σκανδιναβούς και Γερμανούς ερευνητές, μεταφέρεται στο στόμα νικοτίνη ταχύτερα απ’ ότι με τις τσίχλες.
Τα αποτελέσματα της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 479 καπνιστές, δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό European Respiratory Journal.
Η μελέτη αυτή έδειξε πως το 14% των εθελοντών που χρησιμοποίησαν το σπρέι για 3 μήνες σταμάτησαν το κάπνισμα για ένα χρόνο, σε αντίθεση με το 6% όσων χρησιμοποιούσαν ένα εικονικό σπρέι, το οποίο περιείχε καψαικίνη και το οποίο προκαλούσε το ίδιο κάψιμο με το σπρέι νικοτίνης.
Τέλος, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλή της έρευνας, καθηγητή Philip Tonnesen, μπορεί τα ποσοστά να μην είναι πολύ μεγάλα, αλλά σίγουρα είναι μεγαλύτερα από τις τσίχλες και τα επιθέματα νικοτίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);