Παρασκευή, Οκτωβρίου 14, 2011

Λαθρέμποροι αφανίζουν τα άλογα

Λαθρέμποροι αφανίζουν τα άλογα
Μέλη της ελληνοϊταλικής μαφίας κρύβονται πίσω από τον νόμο της ζούγκλας με το λαθρεμπόριο αλόγων, τα οποία οδηγούνται στα σφαγεία της Ιταλίας, για να καταλήξουν σε κάποια κονσέρβα στα ράφια των καταστημάτων «ντελικατέσεν».
Ως κυνηγοί κεφαλών αλόγων στην ελληνική αγορά έχουν βγει σπείρες που στήνουν «παγανιά» στο ιστορικό Σούλι, αλλά και τον Ολυμπο, για να πιάσουν και να δαμάσουν αιχμαλωτίζοντάς τα περιζήτητα άγρια άλογα.
Στα κακοτράχαλα βουνά του Σουλίου, μάλιστα, ο Γιάννης Γκουβάς, δημοτικός σύμβουλος Δερβιζιάνων, με επιστολή του προς τις Αρχές στο τέλος Αυγούστου καταγγέλλει ότι:
«Σήμερα, εάν επισκεφθεί κανείς το βουνό της Βριτζάχας μέσω του δρόμου που ενώνει τη Λάκκα Σούλι με τα χωριά του Σουλίου, τότε θα διαπιστώσει ότι ορισμένα άγρια άλογα αργοπεθαίνουν αβοήθητα, ορισμένα από αυτά έχουν σπασμένα πόδια, προφανώς από το κυνηγητό των λύκων. Άλλα, δε, έχουν θηλιές στον λαιμό και στα πόδια, προφανώς από Αθίγγανους που περνούσαν από την περιοχή και προσπάθησαν να τα αιχμαλωτίσουν προκειμένου να τα πουλήσουν για χρήματα στην Ιταλία».

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);