Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2011

'Αγρια ζώα στους δρόμους του Οχάιο!

Η Αστυνομία σκότωσε τα άγρια ζώα που είχαν δραπετεύσει
'Αγρια ζώα στους δρόμους του Οχάιο!




Συναγερμός σήμανε σε μια μικρή πόλη του Οχάιο, οι κάτοικοι παρέμειναν κλεισμένοι στα σπίτια τους και τα σχολεία έκλεισαν όταν δεκάδες «πολύ μεγάλα και επιθετικά» ζώα δραπέτευσαν από πάρκο άγριων ζώων. Ο ιδιοκτήτης του πάρκου βρέθηκε νεκρός ανάμεσα σε κάποια από αυτά, ενώ τα κλουβιά απ' όπου δραπέτευσαν ήταν ανοικτά.
Αργότερα οι Αρχές ανακοίνωσαν πως ο ιδιοκτήτης αυτοκτόνησε αφού προηγουμένως απελευθέρωσε τα ζώα του πάρκου του. Το βράδυ, οι αστυνομικοί είχαν σκοτώσει 48 απ' αυτά τα εξωτικά ζώα, ανάμεσα στα οποία 18 τίγρεις και 17 λιοντάρια. Εξι ζώα μεταφέρθηκαν στο Ζωολογικό Κήπο Κολόμπους, ενώ ένας λύκος και μια μαϊμού παρέμεναν ασύλληπτα...
Η φάρμα ζώων Μάσκινγκαμ στην πόλη Ζάνσβιλ του Οχάιο φιλοξενούσε αρκούδες, λιοντάρια, τίγρεις, τσιτάχ, λύκους, λεοπαρδάλεις και καμήλες. Χθες το πρωί, η Αστυνομία δέχθηκε πολλές κλήσεις από ταξιδιώτες που είδαν τέτοια ζώα στον αυτοκινητόδρομο της περιοχής και για τον λόγο αυτό πήγε στο πάρκο όπου βρήκε τον ιδιοκτήτη Τέρι Τόμσον νεκρό και όλα τα κλουβιά ανοιχτά. Οι αστυνομικοί άρχισαν να σκοτώνουν τα άγρια ζώα, μεταξύ των οποίων ήταν επίσης αρκούδες και λύκοι. Ο σερίφης της περιοχής Ματ Λουτζ προειδοποίησε τους κατοίκους εάν δουν κάποιο από τα ζώα αυτά να μην πλησιάσουν και να μη βγουν από τα αυτοκίνητά τους.
Χθες το βράδυ δεν είχαν γίνει γνωστά τα αίτια της αυτοκτονίας του ιδιοκτήτη του ζωολογικού κήπου. Πάντως οι ουραγκοτάγκοι και οι χιμπαντζήδες τους οποίους ο Τέρι Τόμσον φιλοξενούσε μέσα στο σπίτι του, βρέθηκαν στα κλουβιά τους. Οι αστυνομικοί εξέφραζαν έντονους φόβους όσο περνούσαν οι ώρες καθώς η τελευταία φορά που είχε δοθεί τροφή στα ζώα ήταν τη Δευτέρα. Οι εργαζόμενοι στο πάρκο είχαν σκορπίσει τροφή γύρω γύρω από τον φράχτη για την περίπτωση που τα άγρια ζώα πεινούσαν και αποφάσιζαν να επιστρέψουν, ενώ όλη την ημέρα είχαν πάρει θέσεις στην περίμετρο ώστε εάν δουν κάποιο ζώο να το ναρκώσουν για να αποφευχθεί ο θάνατός του.
Το Οχάιο έχει τους λιγότερους περιορισμούς για τα εξωτικά ζώα στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και τον υψηλότερο αριθμό τραυματισμών και θανάτων που προκαλούνται από αυτά. Ο Τέρι Τόμσον αντιμετώπιζε προβλήματα με τον νόμο τον τελευταίο καιρό και, σύμφωνα με κάποιους γείτονές του, πρόσφατα είχε βγει από τη φυλακή.
http://www.ikypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);