Παρασκευή, Οκτωβρίου 14, 2011

Μετεωρίτης έπεσε στο σπίτι του... Κομήτη!

Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να λέγεσαι "Κομήτης" (Comette) και να πέσει στο σπίτι σου μετεωρίτης; Κι όμως, συνέβη! Διαβάστε λεπτομέρειες για το παράξενο περιστατικό.

Ένας μετεωρίτης σε μέγεθος αυγού τρύπησε τη στέγη του σπιτιού της οικογένειας Comette στα προάστια του Παρισιού.
Ευτυχώς, όταν έπεσε ο μετεωρίτης, ο οποίος υπολογίζεται ότι είναι ηλικίας 4,57 δισεκατομμυρίων ετών, η οικογένεια έλειπε σε διακοπές και έτσι δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή αναστάτωση. 

Όταν όμως η οικογένεια επέστρεψε στο σπίτι, η κυρία Comette, παρατήρησε ότι η στέγη έσταζε, γι΄αυτό κάλεσε κάποιον για να την επισκευάσει.

Ο τεχνίτης έκπληκτος ανακάλυψε ότι η στέγη έσταζε λόγω μιας τρύπας που προκλήθηκε από ένα κομμάτι μετεωρίτη, που παρά το μικρό του βάρος (ζυγίζει μόλις 88 γραμμάρια), προκάλεσε μεγάλη ζημιά, αφού έπεσε με μεγάλη ταχύτητα από τον ουρανό.

  Ο ειδικός επιστήμων Alain Carion, εξέτασε το ουρανοκατέβατο εύρημα και επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για μετεωρίτη. "Είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο, καθώς μόνο 50 μετεωρίτες έχουν πέσει στο Παρίσι μέσα σε τέσσερις αιώνες", είπε ο Carion στους δημοσιογράφους.

  Αν και οι μετεωρίτες πωλούνται μέχρι και 1.000 ευρώ, η οικογένεια Comette δεν συζητά καν το ενδεχόμενο να πουλήσει τον δικό της. Όπως είπε η κυρία Carion, "είναι σαν ένα παραμύθι και, όπως μας είπαν, είναι λιγότερο πιθανό από το να κερδίσεις το Λόττο".

Πηγές: Guardian.co.uk, Le parisien.fr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);