Τρίτη, Οκτωβρίου 18, 2011

Βρέθηκε το χάπι κατά της μέθης!

Στις δοκιμές για το φάρμακο αυτό τα ποντίκια που το έλαβαν δεν εμφάνισαν σημάδια μέθης ή ζαλάδας, παρά το γεγονός ότι τους έδωσαν αρκετό αλκοόλ για να σκοντάψουν, ακόμα και να πέσουν. Η έρευνα που έγινε ανοίγει το δρόμο για ένα χάπι που βοηθάει τους ανθρώπους να μην γίνονται ρεζίλι αν πιουν πολύ όταν βγαίνουν έξω.

Θα μπορούσε να βοηθήσει να εξηγήσουμε γιατί μερικοί πότες εύκολα μεθούν και ξεκινούν να... μπερδεύουν τις λέξεις τους ή χάνουν τις αναστολές τους μετά από ένα ποτήρι κρασί, ενώ άλλοι μπορεί να πιουν πολλά μπουκάλια, με λίγες αρνητικές συνέπειες. 


Οι Αμερικάνοι και οι Αυστραλοί επιστήμονες που πραγματοποίησαν την έρευνα επικεντρώθηκαν στο αν το αλκοόλ επηρεάζει κάποια νευρογλοιακά κύτταρα, τα οποία αποτελούν το 90 τοις εκατό του εγκεφάλου. Αυτά διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας την καταπολέμηση λοιμώξεων όπως η μηνιγγίτιδα. Στο πείραμα, η διακοπή της λειτουργίας αυτής της ανοσολογικής απάντησης παρήγαγε μια αξιοσημείωτη επίδραση καθώς έκανε τα ποντίκια στα οποία χορηγήθηκε αλκοόλ ανθεκτικά στη μέθη σύμφωνα με την British Journal of Pharmacology. 


Όχι μόνο ήταν τα αντανακλαστικά των ζώων πολύ καλύτερα, αλλά τους ήταν πολύ πιο εύκολο να ισορροπήσουν με τα πόδια και να περπατήσουν από ζώα των οποίων τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος του εγκεφάλου λειτουργούν κανονικά, σύμφωνα με εκθέσεις της British Journal of Pharmacology. Στο Πανεπιστήμιο της Adelaide ο ερευνητής Mark Hutchinson είπε: «Όταν ένα ποντίκι είναι μεθυσμένο, είναι αρκετά παρόμοιο με έναν άνθρωπο που είναι μεθυσμένος. Δεν μπορεί να λειτουργήσει ο συντονισμός της κίνησής του σωστά. Εάν σταματήσουμε την λειτουργία αυτών των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος τα ζώα δεν μεθάν».


phgh:koulo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);