Σάββατο, Οκτωβρίου 15, 2011

Έρχονται τα πετρελαιοκίνητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης προχωρούν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών
Σε άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης προχωρούν σύντομα τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών.
Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που θα υπογράφουν οι υπουργοί Γ. Παπακωνσταντίνου και Γ. Ραγκούσης, θέτει τα περιβαλλοντικά κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν τα πετρελαιοκίνητα που θα λάβουν άδεια να κυκλοφορήσουν στις μεγάλες πόλεις της χώρας: “Η παρούσα ρύθμιση δεν εφαρμόζεται για περιοχές των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης εφόσον η τεχνολογία τους δεν πληροί εκ κατασκευής, κατ’ ελάχιστον, συγκεκριμένες απαιτήσεις ανώτατων ορίων εκπομπών καυσαερίων” αναφέρεται στην ΚΥΑ.
Βάσει της τροπολογίας που καταθέτει η κυβέρνηση, για για την άρση απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης θα απαιτηθεί ΚΥΑ και όχι διάταξη νόμου.
Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι οι μοναδικές πόλεις στην Ευρώπη στις οποίες απαγορεύονται τα πετρελαιοκίνητα. Την αντίθεσή τους στην άρση απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης λόγω των ιδιαιτέρων κλιματικών συνθηκών στη χώρα μας έχουν εκφράσει τόσο η Greenpeace και το Ecocity, αλλά και η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.
Το υπουργείο επικαλείται μελέτη του Πολυτεχνείου η οποία διαβλέπει την άρση απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης, συνδυαστικά με άλλα μέτρα, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονικά οφέλη.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);