Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2011

Τα σκουπίδια που φωτίζουν την πόλη της Νέας Υόρκης

Τα σκουπίδια που φωτίζουν την πόλη της Νέας Υόρκης
Η Νέα Υόρκη προχωρά στην αξιοποίηση των λυμάτων της, δίνοντας προτεραιότητα στη διατήρηση μιας καλής ποιότητας ζωής.
Νέα Υόρκη. Μία πόλη χαοτική, πυκνοκατοικημένη κι εντυπωσιακή. Ταυτόχρονα, αποτελεί μία πόλη που, αν δεν προσέξει, σύντομα θ' αρχίσει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω των λυμάτων της και της έντονης δυσοσμίας που αυτά προκαλούν σε αρκετούς από τους δρόμους της.
Αυτά, μετά από ειδική επεξεργασία, μειώνονται στους 1.200 τόνους και καταλήγουν σε χωματερές του Long Island και της Virginia, όμως πολύ πρόσφατα, νέες σκέψεις έγιναν για τη βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης. Συγκεκριμένα, συζητείται το ενδεχόμενο αξιοποίησης των λυμάτων, τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μεθάνιο και άρα αποτελούν μία πρώτης τάξεως ενεργειακή πηγή.
Η ενέργεια αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από νοικοκυριά αλλά και επιχειρήσεις, καθώς και για το φωτισμό της πόλης, εξαλείφοντας ταυτόχρονα τα περιβαλλοντολογικά προβλήματα της Νέας Υόρκης. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, ο δήμος της πόλης θα πρέπει να συνεργαστεί με εταιρίες οι οποίες γνωρίζουν τι ακριβώς χρειάζεται να γίνει προκειμένου να αξιοποιηθούν τα λύματα και το μεθάνιο που αυτά περιλαμβάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);