Τρίτη, Μαρτίου 15, 2011

Και νέα έκρηξη στον 3ο πυρηνικό αντιδραστήρα στην Ιαπωνία – Περισσότεροι από 5.200 οι νεκροί

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι ιαπωνικές αρχές για να αποφύγουν ένα σοβαρό πυρηνικό ατύχημα μετά τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα στο επίπεδο του αντιδραστήρα 3, του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.
Σύμφωνα με την διαχειρίστρια Tokyo Electric Power (Tepco) , ο αντιδραστήρας είναι ανέπαφος και η πιθανότητα διαρροής ραδιενεργού υλικού είναι μικρή. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν αμέσως μετά το νέο μετασεισμό, μεγέθους 6,2 βαθμών Ρίχτερ.
Η Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας εκτιμά πως οι εκρήξεις προκλήθηκαν από συγκέντρωση υδρογόνου.
Στο μεταξύ, εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης λέει ότι είναι απίθανο το ενδεχόμενο να συμβεί μεγάλη έκρηξη στον αντιδραστήρα 2 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.
Επίσης, σήμερα βρέθηκαν περισσότερα από 2.000 σώματα αγνοουμένων σε δύο ακτές του νομού Μιγιάκι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων του Κιότο, με αποτέλεσμα οι νεκροί μέχρι στιγμής να υπερβαίνουν τους 5.200 ενώ υπολογίζεται ότι είναι δυνατόν να φτάσουν και σε δεκάδες χιλιάδες.
Οι αρχές επισημαίνουν ότι ο απολογισμός αυτός πιθανότατα θα αυξηθεί, δεδομένου ότι χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να φέρονται ως αγνοούμενοι.
Ο πρωθυπουργός, Ναότο Καν, ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι έχουν διασωθεί.
Στο μεταξύ, ξεκίνησαν τα προγραμματισμένα μπλακ άουτ στην περιοχή του Τόκιο και οι κάτοικοι της ιαπωνικής πρωτεύουσας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και ελλείψεις στα τρόφιμα.
Παράλληλα, αρκετοί μεγάλοι όμιλοι όπως η Apple, και κολοσσοί του διαδικτύου όπως το Google, το Facebook, το Twitter προσφέρουν τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν δωρεές στους πληγέντες από τη φυσική καταστροφή.
.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);